Останні події:

На Прикарпатті затримано сільського голову під час отриманні хабаря

14138330 670016599834361 521992445 n

І знову предметом хабара становиться вирішення питання у сфері земельних відносин. Так, за сприяння сільський голова зажадав отримати півмільйона гривень.

У квітні цього року приватний підприємець звернувся до сільського голови з проханням про виділення у приватну власність земельної ділянки площею0,2 га для будівництва автозаправки, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу поліції області.
За надання «практичної допомоги» сільський голова, діючи через посередника-депутата (голови громадського об’єднання) вимагав 500 тисяч гривень хабара. 25 серпня посадовців було затримано оперативниками Управління захисту економіки (УЗЕ) в Івано-Франківській області спільно зі слідчими прокуратури під час отримання другої частини хабара. Всього хабарники встигли отримати 475 тисяч гривень незаконного прибутку.
Предмет хабара вилучено.
За даним фактом прокуратурою Івано-Франківської області відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
Дане правопорушення передбачає від 8-ми до 12-ти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3-х років, з конфіскацією майна.
Наразі тривають слідчі дії та вирішується питання щодо повідомлення посадовцям про підозру та обрання їм міри запобіжного заходу.
Департамент вкотре радить громадянам не платити хабарі нечистим на руку посадовцям, а звертатись до керівників територіальних управлінь під час проведення ними особистих прийомів громадян чи на спецлінію «102».

Додати коментар

Захисний код
Оновити