Політики та діячі культури оцінили український серіал "Останній москаль", який знімали на Прикарпатті

384697772-87660

14 квітня в ефірі каналу "1+1" відбулася прем'єра комедійного серіалу "Останній москаль", який одразу зібрав рекордні показники телеперегляду.

Відтак ТСН.ua поцікавився у політиків та діячів культури, чи вподобали вони серіал. Відомі українці по-різному сприйняли серіал, враження були як позитивні, так і негативні.

Актриса Ольга Сумська:

- Я вважаю, що це таке найсучасніше прочитання. І колорит відчувається, і прекрасно працюють наші зірки, українські актори, яких фактично більшість. Найбільше мені сподобався Юрій Горбунов. Я дуже радію, що у нього такий акторський злет. Також мені сподобалася мова. Дуже колоритна. Але мені все ж трошки не вистачило цього діалекту, на якому говорять на Гуцульщині от саме такі вуйки. Я розумію, що це більше "збірний образ" і творці серіалу хотіли донести це так, щоб це універсально звучало, щоб усі це розуміли. Але мені здається, що комедійно ще можна додати і приперчити дуже гарно. Це якраз найсмішніше і те, що мені подобається.

Екс-міністр культури, актор Євген Ніщук:

- Я неодноразово говорив про те, що головне зараз - почати масове виробництво власного продукту, а якість... Знаєте, як у таких випадках усі накидаються і кажуть: "А ви подивіться, який це жах". То я би в цьому руслі утримався від коментарів. Ясно, що якість прийде в процесі і, насправді, через кількість. До того ж, можливо, що у серіалі присутній такий свідомий кітч, певний треш є у цьому. Але я, наприклад, почув там гарний саундтрек - це Kozak System [український гурт], і це мені дуже сподобалося.

Телеведуча Марія Єфросиніна:

- Я не дивилася серіал, але чула багато дуже приємних відгуків. Тож я обов'язково сама його подивлюся.

Радник голови СБУ Маркіян Лубківський: -

Серіал "Останній москаль" виявився, як на мене, вкрай невдалою спробою створити... навіть не знаю що... Це не комедія, бо не смішно... Це не фільм про єднання "москалів" з українцями, бо єднатися після побаченого чомусь не дуже хочеться... Може треба подивитися наступні серії? Я вже не кажу про те, що автори пішли ризикованою стежкою глузування над братами-гуцулами, поняття зеленого не маючи про їхні традиції, звички, історію і, зрештою, сьогодення... Порожня робота, даремно витрачені кошти...

Нардеп Ольга Червакова:

- Мені дуже сподобалося. Особливо сподобалася велика кількість самоіронії, у тому числі над українськими архетипами свідомості. Мені сподобалося, що там присутній живий вокабуляр новітнього словника українця, наприклад, такі слова як "титушка" й інші загальновживані у політичному лексиконі речі, які безперечно надають йому актуальності та злободенності. Я сподіваюся, що цей серіал матиме успіх. Зрозуміло, що він не претендує на якесь високоінтелектуальне кіно, але це є відповідь на те запитання, яке ставили телевізійники та медійники - що показувати після того, як зникнуть з екранів російські серіали. І я думаю, що це дуже непоганий і якісний крок у цьому напрямку. І мені здається, що виробники серіалу можуть стати трендсеттерами у такому кіновиробництві.

Телеведуча Катя Осадча:

- Вітаю колег з небувалим успіхом і рекордними рейтингами "Останнього москаля"! Тішить і те, що серіал дав поштовх молодим акторам - я фанатка Івана Шарана - той, що суперник Москаля у любовному трикутнику. А цієї п'ятниці у "Світському житті" ви дізнаєтеся, як Юра Горбунов гладшав для ролі вуйка та як Володимир Горянський не хотів брати хабаря в образі сільського голови. Не пропустіть о 22:55.

Дизайнер Андре Тан:

- Подивився вчора "Останній москаль" на "плюсах", дуже якісне українське кіно. Рекомендую дивитися всім. Вітаю з такими рейтингами творців! Особливо приємно, що кіно робив Семен Горов.

Телеведуча Ольга Фреймут:

- Злата [дочка] чекала на прем'єру. Говорила: "Скоро 14 квітня ..." "А що в цей день?" - я перепитувала. "Прем'єра "Москаля"... На перші дві серії Злата будильник поставила на 21:00, щоб не пропустити. Ми подивилися прем'єру всією сім'єю . Не могла відірватися від красивої України і радості від того, що серіали заговорили українською. Ніколи не закохувалися в акторів Голівуда - мувітон - але від Горбунова вчора зойкнуло серце. В кептарику і гуцульськомовний він був таким рідним... Сьогодні Злата попросила забрати її з танців на годину раніше - щоб встигнути на 3-4 серії.

За матеріалами: http://tsn.ua/

Додати коментар

Захисний код
Оновити




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках