В Краєзнавчому музеї презентовано виставку-конкурс образотворчих робіт ув’язнених. ВІДЕО

45gkj8f4u9o9

Покаяння через мистецтво. В Краєзнавчому музеї презентовано виставку-конкурс образотворчих робіт ув’язнених. Тут представлені кращі іконописні твори з усієї України. Більше сотні мистецьких робіт оздоблені різноманітними художніми техніками. Це – різьба по дереву, випалювання, вишивка, бісероплетіння, в’язання та вітражі. А також художні інсталяції.

Роботи увязнених на релігійну тематику насамперед демонструють їхнє прагнення до Бога, зазначають священники пенітенціарного душпастирсва. Вони працюють безпосередньо з людьми у місцях позбавлення волі. Навернення в’язнів на праведний шлях відбувається і через духовне очищення.
Образотворчі уроки за гратами покликані допомогти в’язням асоціалізуватися. Адже, після закінчення терміну перебування в неволі, вони немов починають життя спочатку. Тож мета виставки – відкрити для суспільства колишніх засуджених з точки зору духовності.

Художні роботи в’язнів можна буде придбати по завершенні конкурсу. Упродовж виставки відбувається благодійний збір коштів. Їх організатори спрямують на реадаптацію засуджених жіночої виправної колонії в Чернігові.

Джерело: Вежа