26 серпня останній термін сплати за землю громадянами

13576567

Головне управління Міндоходів в Івано-Франківській області повідомляє, що 26 серпня – останній день сплати земельного податку з фізичних осіб.

Нарахування громадянам сум податку проводиться контролюючими органами, які видають платнику до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку за встановленою формою. Податок фізичними особами сплачується до відповідних місцевих бюджетів протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Відповідно до Податкового кодексу України деякі категорії фізичних осіб мають право на пільги щодо сплати земельного податку. Зокрема, інваліди I i II груп, громадяни, які виховують трьох i більше дітей, пенсіонери за віком, ветерани війни, чорнобильці та інші особи.

Звільнення від сплати податку за землю поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм, передбачених законодавством.

Для отримання пільги власник земельної ділянки має подати до органу Міндоходів за її місцезнаходженням заяву та документи, які посвідчують його право на пільгу.

За січень-липень до місцевих бюджетів Прикарпаття від фізичних осіб надійшло 14,3 млн. грн. плати за землю.

Особливості справляння земельного податку визначені у статтях 269-290 Податкового кодексу України (розділ ХІІІ. Плата за землю).

Пожежі минулої доби: горіли будинки, автівки і сніо...
22 серпня о 03:45 год. у селі Перерісль Надвірнянського району виникла пожежа житлового будинку. Вогнем знищено покрівлю. Врятовано житловий будинок. Попередня причина виникнення пожежі – коротке замикання електромережі.  
 В Івано-Франківську відкрили музей шани Тараса Шевченка
В Івано-Франківську відбулося відкриття обласного музею шани Тараса Шевченка, в якому представлено понад тисячу експонатів.   
В прокуратурі Івано-Франківської області відбулися урочисті збори до дня Незалежності України
Сьогодні, 22 серпня, під головуванням прокурора області Ігоря Настасяка у прокуратурі Івано-Франківської області відбулись урочисті збори  
У Тисмениці новий прокурор
Генпрокурор України Віталій Ярема призначив нового прокурора Тисменицького району Івано-Франківської області.  
Музей шани Тараса Шевченка відкрили в Івано-Франківській «Просвіті»
В Івано-Франківську відбулося відкриття обласного музею шани Тараса Шевченка в якому представлено понад тисячу експонатів  

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Наші партнери

123

Loading...

Ми в соцмережах

facebookvktwitterrss


2014. Портал новин Івано-Франківська. Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на zmist.if.ua. Розробка та дизайн "Західні інформаційні технології".