Викладачка інституту із Закарпаття стала депутатом Європарламенту

1967ae7afdc0298c940813ac69cd3e7d

Як стало відомо, вперше в історії існування європейських інститутів депутатом Європарламенту обрано українку - за корінням і громадянством

Це представниця закордонних угорців, викладач Закарпатського угорського інституту Андрея Бочкор, яка виграла вибори від правлячої коаліції Угорщини - альянсу "Фідесу" та Християнсько-демократичної партії. Вона була дев'ятою у виборчому списку альянсу, пише Європейська правда.

Закарпатські ЗМІ зазначають, що Бочкор не лише має український паспорт, а й проживає в Україні, а саме в місті Берегово (Закарпатська область). Очевидно, що окрім українського вона має також угорське громадянство - ця практика є досить поширеною серед представників угорської меншини в Україні.

"Я планую працювати у Брюсселі, аби сприяти інтеграції України до Європейского Союзу, а також відображати інтереси угорської громади Закарпаття", - зазначила Андрея Бочкор.

Майстер виявився злодієм
Неприємна ситуація трапилась у Тисменицькому районі. Днями 65-річна жителька одного з сіл району покликала сусіда, щоб допоміг підрихтувати стареньку хату.  
Служба автомобільних доріг стверджує, що 28,5% ямковості подолано!
Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області звітує про результати подолання ямковості на автомобільних дорогах загального користування Прикарпаття  
Діти таки вчитимуться по суботах
Як зазначає «Високий Замок», - В Україні, зокрема, в Івано-Франківській області, уже прийняте рішення щодо впровадження з 1 вересня у школах 6-денного робочого тижня. Пояснюють такий крок потребою в економії енергоносіїв - школярів «достроково» відправлять на зимові канікули.  
Шановні івано-франківці, свідоцтво про державну реєстрацію суб‘єкта господарювання старого взірця не дійсне
Юридичні особи та фізичні особи – підприємці, у яких свідоцтва про їх державну реєстрацію оформлені з використанням бланків старого взірця та видані до 1 липня 2004 року, і які не провели заміни свідоцтва на нові, включаються до Єдиного державного реєстру з відміткою про те, що такі свідоцтва вважаються недійсними.  
До 15 серпня необхідно сплатити авансові платежі підприємцям на загальній системі оподаткування
Розмір авансових платежів з податку на доходи фізичних осіб повинен становити не менш як 100 відсотків річної суми податку з оподатковуваного доходу за минулий рік. Ці платежі сплачуються до бюджету по 25 відсотків щокварталу у терміни до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада (пп.177.5.1 п.177.5 ст. 177 Податкового кодексу України).  

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Наші партнери

123

Loading...

Ми в соцмережах

facebookvktwitterrss


2014. Портал новин Івано-Франківська. Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на zmist.if.ua. Розробка та дизайн "Західні інформаційні технології".