У Коломиї протестують проти підвищення цін на воду та вимагають звільнення Калиняка

14b168c505dc1477e74eb9de7518df07

У Коломиї наростає народний гнів. Сьогодні у місті пройшла акція протесту проти підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення

    Понад півсотні людей закликали місцеву владу почути їхні вимоги. Спочатку мерія на заклики не реагувала. Міський голова Коломиї Ігор Слюзар вийшов до народу під вигуки «Ганьба» тільки після того, як протестуючі перекрили рух транспорту біля ратуші, повідомляє кореспондент «Коломийських ВІСТЕЙ».
Люди відмовляють платити майже 15 гривень за кубометр спожитої води. Кажуть, що згідні на підвищення тарифу лише на 2 гривні. Якщо їхні вимоги не будуть почуті, то продовжуватимуть платити за воду по старих тарифах.
Нагадаємо, з 1 липня у Коломиї піднялися тарифи на воду. Відтепер за кубометр водопостачання коломиянам доведеться платити 7,44 грн (без ПДВ), а за водовідведення - 4,76 грн (без ПДВ).

    1 жовтня 2011 року вартість води в Коломиї була найвищою в Україні. Таке рішення тоді ухвалив виконавчий комітет Коломийської міської ради. Відтоді тариф на послуги водопостачання для населення становив 4,50 грн. за метр кубічний, на послуги водовідведення – 3, 38 грн. за метр кубічний. Разом це становило майже вісім гривень. На той час за курсом це був один долар за метр кубічний використаної води, яку «Коломияводоканал» бере з Пруту. Всього на одну гривню більше платили за воду мешканці кримського Судака – міста, яке зовсім не має доступу до прісної води.


    Тоді мешканцям Коломиї пояснювали таке підвищення вартості на воду тим, що, мовляв, потрібна модернізація виробництва, відтак покращення якості надання послуг водопостачання та водовідведення. На такі модернізовані речі взяли кредит у сумі 2,5 млн. доларів.

    Під час протесту Ігор Слюзар переконував, що тарифи на воду встановлює не мерія, а Національна комісія врегулювання цін. «Третього червня цього року на громадських слуханнях було прийнято звернення до віце-прем’єр-міністра України В. Гройсмана з проханням переглянути тарифи на водопостання та водовідведення у Коломиї. Відповідь повинні отримати до 10 липня», - повідомив протестуючим Ігор Слюзар.
Обурення людей не зменшувалося. Протестуючі пригадали меру недобудовані кооперативи та бездоріжжя у місті. «Хіба мер зробив щось за останніх чотири роки? Нічого. А скільки, цікаво, він платить за воду?», - запитували обурені.

    Тариф для населення за водопостачання та водовідведення у розмірі 15 гривень є зависоким і не відповідає якості питної води, - переконують активісти. Вони вимагають негайного звільнення директора КП «Коломияводоканал» Ігора Калиняка.
Одна з протестуючих вилила Калиняку на голову пляшку води з-під крана. Люди скандували: «Калиняка – на пенсію!».
Вони переконані, що директор «Коломияводоканал» живе не лише за рахунок зарплатні, та почали перелічувати його маєтки. Сам Калиняк зізнався, що отримує зарплатню у розмірі 4 тис. 500 грн. і не вважає 15 грн. за кубометр спожитої води – зависоким тарифом.

    «Я повторюю: той хто не може платити по таким тарифом, то нехай безкоштовно набирає з Пруту у тазік води, гріє і так миється», - відповідав коломиянам Ігор Калиняк.
Міський голова повідомив, що звільнити Калиняка не може, бо на це немає причин. «Я пропоную вам провести своє розслідування щодо діяльності Ігоря Калиняка, - звернувся до протестуючих мер Коломиї. – Якщо ви доведете, що витрати «Коломияводоканал» не відповідають дійсності, то тоді може йти мова про його звільнення».
Наприкінці акції протесту люди прийняли звернення до міського голови, виконавчого комітету та депутатського корпусу міськради: «Коломийська громада обурена тим, що міська влада допустила підняття цін на воду з 8 грн. до 15 грн. Вимагаємо від міського голови та депутатів міської ради негайно відреагувати на необґрунтоване підняття цін. Вимагаємо від міського голови негайно звільнити з посади директора КП «Коломияводоканал» Калиняка Ігоря Петровича».

Майстер виявився злодієм
Неприємна ситуація трапилась у Тисменицькому районі. Днями 65-річна жителька одного з сіл району покликала сусіда, щоб допоміг підрихтувати стареньку хату.  
Служба автомобільних доріг стверджує, що 28,5% ямковості подолано!
Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області звітує про результати подолання ямковості на автомобільних дорогах загального користування Прикарпаття  
Діти таки вчитимуться по суботах
Як зазначає «Високий Замок», - В Україні, зокрема, в Івано-Франківській області, уже прийняте рішення щодо впровадження з 1 вересня у школах 6-денного робочого тижня. Пояснюють такий крок потребою в економії енергоносіїв - школярів «достроково» відправлять на зимові канікули.  
Шановні івано-франківці, свідоцтво про державну реєстрацію суб‘єкта господарювання старого взірця не дійсне
Юридичні особи та фізичні особи – підприємці, у яких свідоцтва про їх державну реєстрацію оформлені з використанням бланків старого взірця та видані до 1 липня 2004 року, і які не провели заміни свідоцтва на нові, включаються до Єдиного державного реєстру з відміткою про те, що такі свідоцтва вважаються недійсними.  
До 15 серпня необхідно сплатити авансові платежі підприємцям на загальній системі оподаткування
Розмір авансових платежів з податку на доходи фізичних осіб повинен становити не менш як 100 відсотків річної суми податку з оподатковуваного доходу за минулий рік. Ці платежі сплачуються до бюджету по 25 відсотків щокварталу у терміни до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада (пп.177.5.1 п.177.5 ст. 177 Податкового кодексу України).  

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Наші партнери

123

Loading...

Ми в соцмережах

facebookvktwitterrss


2014. Портал новин Івано-Франківська. Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на zmist.if.ua. Розробка та дизайн "Західні інформаційні технології".