Прокурор Львівської області має бути звільнений відповідно до закону про люстрацію

prokuror4683

9 жовтня Президент України таки підписав закон про люстрацію.

Як заявив міністр юстиції Павло Петренко: "особи, які займали найвищі керівні посади за часів режиму Януковича і перебували на цих посадах більше року сукупно з 2010 по 2014 рік, – такі особи підпадають під так звану трудову люстрацію і повинні бути звільнені з державного апарату протягом десяти днів із моменту набуття чинності закону".

До категорії осіб, які "підпадають під так звану трудову люстрацію" також відноситься прокурор Львівської області Микола Гошовський.

У Законі "Про очищення влади" чітко зазначається, що особи, які обіймали керівні посади, зокрема, прокурора області, сукупно не менше одного року у період з 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року не проходять процес люстрації та протягом десяти років з дня набрання чинності цим Законом не мають права працювати в державних органах.

Нагадуємо, що Микола Гошовський працював прокурором Івано-Франківської області більше 6-ти років, з яких 1,5 років підпадає на час правління режиму Януковича.

Враховуючи той факт, що сукупно на посаді керівника регіонального органу прокуратури України він пропрацював більше року, то відповідно до закону «Про очищення влади» вже наступного тижня Львівщину мали би очікувати кадрові зміни.