"Гравійну мафію" на Буковині очолював високий чиновник

Співробітники Управління захисту економіки Національної поліції в Чернівецькій області припинили незаконну діяльність з видобутку корисних копалин, до якої причетні посадові особи однієї з райрад області.

За даними прес-служби департаменту, видобуток гравійно-піщаної суміші з кар'єру русла річки Прут організував 44-річний голова однієї з райрад. До нелегального бізнесу він залучив директора районного комунального підприємства з розвитку інфраструктури та планування територій та приватного підприємця, - повідомляє ІА "Форум"

«Директор КП і підприємець безпосередньо займалися видобутком і реалізацією гравію», - уточнили в поліції.

В ході досудового розслідування співробітники УЗЕ і слідства провели комплекс процесуальних заходів. Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем роботи і проживання учасників групи поліцейські вилучили понад 50 тис. Гривень, транспортні та технічні засоби. Для встановлення суми збитків проведено ряд судово-економічних експертиз.

Голова райради, директор КП і приватний підприємець обґрунтовано підозрюються в скоєнні кримінального злочину. В даний час всім учасникам організованої злочинної групи повідомлено про підозру. Досудове розслідування у кримінальній виробництву завершено, матеріали направлено до суду.

Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді штрафу від 6,8 до 11 900 гривень або обмеження волі на строк до 3-х років, або позбавленням волі на той самий строк.

Незабаром судом буде обрано міру покарання кожному учаснику ОЗГ.

Додати коментар

Захисний код
Оновити