Останні події:

«Телекритика» проаналізувала, що відбувається з працевлаштуванням в Тернополі?

Чомусь дуже розповсюджена точка зору, що на Західній Україні роботи не вистачає, тому всі вже давно виїхали за кордон. Вакансій нема, зарплатня невелика, тому все погано.

Що ж насправді відбувається, наприклад, з працевлаштуванням в Тернополі? Чи може бути вдалим пошук роботи в Тернополі?

Давайте спершу подивимось, що то за місто – «файне місто Тернопіль»?

Офіційно вважається, що це «політико-адміністративний, економіко-діловий та культурний центр Тернопільської області. Один з трьох головних центрів історичного регіону Галичини». До речі, має давню історію – було засноване у 1540 році Яном Амором Тарновським, встигло побувати у складі Польщі, Австро-Угорщини, Росії та,врешті решт, в Україні. Такий складний шлях, проте, не завадив розвитку культури та промисловості.

Якщо подивитися на перелік вакансій, які пропонують у Тернополі, по-перше, треба відмітити, що їх майже 700, що на 200 000 населення дуже непоганий показник. По-друге, тернополянам пропонують навіть морські спеціальності – тобто, робота є за багатьма професійними сферами. І, хоч на аудиторів, юристів, брокерів, страховиків та ейчарів попит не дуже великий, зате є 14 вакансій у галузі освіти, 13 – у сфері краса та оздоровлення та 8 – у некомерційних організаціях.

Стосовно лідерів ринку праці Тернопольщини по кількості вакансій, ніяких сюрпризів немає – 262 вакансії у продажах та 155 у торгівлі не дали шансів, наприклад, виробничій сфері з 69 вакансіями. Але требі відмітити велику кількість вакансій для студентів – 62 штуки, 64 пропозиції роботодавців у адміністративній сфері та 56 – у логістиці. Багато роботи для робочих спеціальностей, у сфері гостинності та в сфері інформаційних технологій. Тобто, місто розвивається рівномірно та гармонійно, пропонуючи своїм жителям багато різноманітних вакансій – від піццайоло до водолаза.

ternopil

Якщо зупинитися на  заробітних платах, які пропонують тернопільські роботодавці, треба враховувати статистику, яка каже, що на західних областях середній рівень заробітної платні нижчий, ніж, наприклад, у центрі або у Київській області. Але все не так погано. Наприклад, оператор контакт-центру може отримувати від 2500 грн, менеджер з продажів в середньому 3-5 000 грн, регіональний – до 10-12 000 грн. Але найкраще живеться у Тернополі програмістам – їм пропонують 10-25 000 грн, навіть керівникам підрозділів роботодавці готові платити лише 10-18 000 грн. Тому нарікати на долю, мабуть, зарано. А якщо врахувати, що рівень цін та оренда житла у Тернополі все ж дешевші, ніж. Наприклад, в Києві або Одесі, то рівень заробітної платні не здається таким вже й мізерним. До того ж працівникам сфері продажів та ще декількох окрім окладу пропонують додаткову мотивацію – за результати роботи. Головне – робота є.

 

Джерело: Телекритика

Додати коментар

Захисний код
Оновити