Закон про люстрацію передали до Венеціанської комісії

990627

Закон "Про очищення влади" був переданий у Венеціанську комісію. Про це сказала депутат Верховної Ради, заступник голови моніторингового комітету ПАРЄ Юлія Льовочкіна.

"Дуже важливо, щоб усе нове українське законодавство відповідало європейським і міжнародним демократичним нормам. Саме тому закон про люстрацію було передано до Венеціанської комісії для надання відповідного висновку", – сказала Льовочкіна.

Вона нагадала, що на закритому засіданні у вівторок, 30 вересня, моніторинговий комітет ПАРЄ одностайно проголосував за направлення цього закону у Венеціанську комісію.

"Цю інформацію підтвердив голова моніторингового комітету ПАРЄ Штефан Шеннах, заявивши, що передав до Венеціанської комісії закон "Про очищення влади", а також закони "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" та "Про недопущення переслідування і покарання осіб – учасників подій на території Донецької і Луганської областей", – наголосила нардеп.

Вона також зазначила – раніше депутат Верховної Ради Володимир Ар'єв повідомив про те, що Венеціанська комісія не розглядатиму закону про люстрацію. "Хотіла б нагадати, що вельмишановний Володимир Ар'єв не є членом Моніторингового комітету і, в принципі, не може коментувати жодних рішень", – сказала Льовочкіна.

Джерело




Loading...