Скільки мільйонів гривень мешканців Івано-Франківська ЄРЦ витратила на піар партії Свобода?

DSC 5886

Чим ближче до виборів, тим активніше «діячі» починають піднімати голову, очевидно вибори до місцевих рад будуть дуже «брудними».

Схоже на те, що знову деякі «збанкрутілі» політики «розміщують пики на біг-бордах», намагаючись нав’язати  мешканцям думку про їх відданість Україні, а не власні кишені пишуть Версії. Навіть міський голова, теж не малий шанувальник піару  обурився нахабним  піаром через те, що в місті на кожній вулиці висить великий біг-борд на якому написано начебто все зробила ВО Свобода. І справді нахабство.

Мовляв  все це зроблено територіальною громадою міста. Якщо хтось хоче піаритися – то нехай витягне гроші із кишені і здійснить якийсь ремонт.  Цілком правильно погоджуємося ми, адже яке відношення до робіт має та фізіономія, що вітала мешканців міста з Новим Роком і обіцяла, що в наступному році буде дитячий садок у Пасічній.

martsinkiv

Його на жаль ми пам’ятаємо як на картині важке життя, де зображено «Вуйка з кувалдою».  Чи інший, ще нахабніший вчинок, коли депутат міськради від Cвободи через власну комерційну структуру вивішує біг-борди і тим самим  піарить свою партію.

Адже кошти, які витратив депутат Олег Капустяк на відрізок дороги до гуртожитків по вулиці Коновальця, не є його особистими коштами, а податками громади міста. І це не перший свободівський депутат який за податки мешканців хоче їм сподобатися.

Більше того, нам відомо, що ці біг-борди встановлені за кошти КП ЄРЦ. А звідки у комунальному підприємстві кошти на піар? Та все просто, як повідомила Фінансова інспекція Івано-Франківської області депутати-свободівці встановили «прокладці»  КП ЄРЦ 15 відсоткову  рентабельність.

dsc04501

Ще 25 відсотків всіх коштів, що надходять на рахунки КП ЄРЦ залишає собі як «накладні витрати». Тобто 40 відсотків коштів від квартирної плати залишаються в КП ЄРЦ.

А тепер щодо надходжень. Не таємницею є те, що в минулому 2014 році свободівською більшістю в міській раді проголосовано і виділено із бюджету міста для КП ЄРЦ 17 мільйонів гривень, як кошти для поповнення статутного фонду комунального підприємства. Ще 15 мільйонів гривень для поповнення статутного фонду КП ЄРЦ забрало коштів  квартирної плати. Всього 31 мільйон.

Сорок відсотків від цієї суми, а це 12 мільйонів гривень, КП ЄРЦ залишає собі. Згодом, переконує всіх, що це власні кошти підприємства. Тобто було вашим, стало нашим.

Запитуємо, достатньо 12 мільйонів гривень Свободі на піар? Очевидно ні, оскільки рахунки інші. Адже  20 січня 2015 року Свобода знову піариться і пише, що «КП ЄРЦ виконало ремонтів в 2014 році на 15 мільйонів гривень».

По-перше, КП ЄРЦ є посередницькою структурою яка не проводить ніяких робіт. По-друге, де 17 мільйонів отриманих від міського бюджету? Тепер стало цілком зрозуміло, що за наші 15 мільйонів гривень квартплати, КП ЄРЦ через свободівські комерційні структури замовили робіт на 15 мільйонів гривень. Чи були виконані роботи ще велике запитання, а може просто підписані акти виконаних робіт.

Адже технічний нагляд, що підписує акти виконаних робіт є штатним  працівником КП ЄРЦ і незаконно фінансується за рахунок квартирної плати. А якщо і виконували якісь роботи, то про їх якість виконання час покаже. Але ж питання для прокуратури – де зникли 17 мільйонів гривень, тобто куди пішли кошти, що були виділені депутатами із міського бюджету?