Хто хоче визнати вибори в одному із округів Прикарпаття недійсними?

dade0d

Протягом вже кількох тижнів в місцевих інтернет-виданнях з’являються різного роду матеріли про нібито порушення виборчого законодавства, зокрема, підкуп виборців на окрузі № 86. Зокрема, останній матеріал такого роду  був розміщений на початку цього тижня на місцевому сайті , який належить другу одного із кандидатів, який балотувався по вищезазначеному округу.

Щодо матеріалу, то він ґрунтувався на тексті заяви ще одного кандидата в народні депутати в одномандатному виборчому окрузі №86 Романа Глинки, в якій вів заявив, що новообраний нардеп в цьому окрузі, висуванець від «Народного Фронту» Анатолій Дирів виграв вибори, застосовуючи підкуп виборців, і прямо втручався у передвиборчу кампанію. Цю заяву Роман Глинка надіслав Генеральному прокурору Україні Віталію Яремі, голові ЦВК Михайлу Охендовському, голові Люстраційного комітету Єгору Соболєву, прокурору Івано-Франківської області Ігору Настасяку та прокурору Рожнятівського району Юрію Фреїшину.

Що цікаво, що всі свої припущення Роман Глинка робить на основі єдиного факту - опублікованих в районному часописі «Новини Підгір’я» подяк від громадян округу Анатолію Диріву.
Кореспонденти ЗМІСТУ вирішили особисто проаналізувати це районне видання за жовтень 2014 року. Те, що ми з’ясували, викликало у нас, як мінімум, одне питання – чому борець за правду Роман Глинка не звернув уваги на подяки іншим кандидатам, яких в газеті, повірте, було чимало.

Ось пропонуємо вашій увазі подяку Анатолію Диріву

duriv

А ось аналогічні подяки іншим кандидатам

gthyj

wsde

 

Хочемо зауважити, що в останньому випуску цієї газети (від 14 жовтня 2014 р.) в трьох матеріалах відмічена співпраця А. Диріва з різними організаціями по різних напрямках діяльності.

Щодо чесності ведення передвиборчої агітації, то до пана Романа Глинки є ще одне зауваження, яке ми наочно продемонструємо. На одній із сторінок районного часопису (від 24.10.2014р.) є стаття з гучною назвою «Ветерани УПА – за Романа Глинку» за підписом певного Івана Іваніва, який, як ми з’ясували, немає жодного відношення до РО Всеукраїнського Братства УПА. Зі слів самих братчиків УПА, вони вперше зустріли Романа Глинку на заході присвяченому вшануванню полковнику УПА Василю Сидору (псевдо Шелест), що організовувався за участю районного «Братства».

Натомість, в одному із попередніх номерів цього видання (від 17.10.2014р.) за підписом РО Братства УПА є звернення до жителів Рожнятівщини підтримати на цих виборах Анатолія Диріва.

Тепер порівняємо ці два матеріали

Ось нібито УПА за Р. Глинку

12g

А ось районне УПА за А. Диріва

12d

У цій всій ситуації є не зрозумілим тільки одне – навіщо все це самому пану Роману? Невже він сподівається, що в разі повторних виборів йому вдасться із 3 % ( а саме таку підтримку він отримав в окрузі) здобути перемогу та отримати депутатський мандат? Чи, можливо, це потрібно комусь іншому?