Туристична принада Франківська – оглядовий майданчик на ратуші: бути чи не бути?

rat 1

Про ідею з облаштуванням оглядового майданчика конкретно заговорили у 2012 році. Тоді облрада передала ратушу у власність міста

 


За словами начальника відділу туризму Івано-Франківського міськвиконкому Володимира Устинського, за офіційною статистикою місцевих турфірм, щороку місто відвідує 30-35 тисяч туристів. За неофіційною – тих, хто приїздить сюди самотужки до друзів чи зупиняється по дорозі в гори – приблизно 250-300 тисяч.


Щодо оглядового майданчика на ратуші, то там є багато об’єктивних і суб’єктивних чинників, через які не вдається це зробити. Наприклад, по маршруту на ратушу є музейні сховища, де зберігаються цінні експонати. Там потрібна охорона, сигналізація.


Є й інша проблема, адже немає другого евакуаційно-пожежного виходу. А без нього ідею оглядового майданчика втілити в життя неможливо. Якщо усе буде відповідати нормам безпеки, тоді його можна розглядати це як туристичний маршрут. Поки що ці приміщення не відповідають нормам для того, аби вести туди туристів
У лютому 2014-го розпочалася робота над проектно-кошторисною документацією, яку мають завершити до кінця 2014 року. Лише після цього буде можливість розрахувати час і необхідні ресурси на облаштування майданчика.