У сесійній залі Івано-Франківської облради обладнають систему електронного голосування

111

Сесійну залу Івано-Франківської облради готують до системи електронного голосування

Сьогодні, 14 березня, розпочалося засідання президії Івано-Франківської обласної ради напередодні сесії, яка відбудеться 18 березня, передає Станіславське ТБ.

На засіданні президії з 20 осіб присутні 16, наголосив Сич.

Депутати розпочали засідання із змін щодо електронної системи голосування “ВІЧЕ”, адже у зв’язку з тим, що Верховна Рада в листопаді 2015 року прийняла зміни до закону про місцеве самоврядування, якими зобов’язала місцеві ради приймати рішення виключно у форматі поіменного голосування.

На президії присутні ІТ-експерти, які розповідають про новий вигляд сесійної зали.

З нуля буде робитися робоче місце для депутатів, адже потрібно облаштувати його (Ред. – місце) електронною системою: пультом та мікрофоном. Загалом для депутатів буде 92 робочих місця.

Крім того, сесійна зала буде поділена на три зони: для головуючих (три місця та чотири додатково для депутатів), для депутатів (92 місця) та для журналістів. Для ЗМІ обіцяють комфортні місця та забезпечення розетками, яких зараз у сесійні залі обмаль.

Голова облради Олександр Сич каже, що за півроку це реально зробити. Про те, скільки коштів буде витрачено на такі зміни – наразі невідомо.

Зараз подібні системи голосування уже функціонують в Кіровограді, Луцьку, Львові, Тернополі та інших містах. Голова облради каже, що зараз легше перерахувати скільки ж рад не мають такої системи, чим рахувати ті, які вже забезпечені електронною системою.

Нагадаємо, президія Івано-Франківської облради СПИСОК.

Як відомо, до Івано-Франківської обласної ради увійшли 6 політичних партій. Виборці віддали їм свої голоси у такій послідовності: БПП “Солідарність” – 23 депутати (21,82%), ВО “Батьківщина” – 18 депутатів (16,62%), ВО “Свобода” – 16 депутатів (14,95%), УКРОП – 12 депутатів (10,91%), “Об’єднання “Самопоміч” – 8 депутатів (7,42%), ВОЛЯ – 7 депутатів (6,62%).

Додати коментар

Захисний код
Оновити