Ріафет Гасимов прокоментував ситуацію навколо його призначення та незадоволених активстів

10857753 384692321708310 7316215832293616634 n

Нагадаємо, що нещодавно деякі громадські активісти зверулись з відкритим зверненням до Міністра екології та природних ресурсів України і  до голови Івано-Франківської облдержадміністрації.

Пропонуємо ознайомитися з вищевказаним зверненням:

Відкрите звернення
Поступового гурту франківців

Міністру екології та природних ресурсів України
Шевченку Ігорю Анатолійовичу
Голові Івано-Франківської облдержадміністрації
Гончаруку Олегу Романовичу

Громадськість міста Івано-Франківська та області обурена фактом можливого призначення головою Департаменту екології та природних ресурсів Івано-Франківської області Гасимова Ріафета Садиг Огли.
Наразі щодо можливих порушень законодавства підприємцем Гасимовим Р. порушено два кримінальні провадження органами прокуратури за фактом незаконної, на думку громадськості міста, забудови рекреаційної зони біля міського озера в Івано-Франківську. Із цим підприємцем у 2008 році уклали договір оренди земельної ділянки для будівництва спортивно-оздоровчого центру. Натомість із численними порушеннями екологічного, земельного, природоохоронного, містобудівного законодавства на цій ділянці підрядник зводить групу восьмиповерхових житлових будинків. Будинки зводяться у безпосередній близькості до міського озера. 
Незважаючи на численні звернення громадськості, відмову в продовженні строку дії договору оренди, який закінчився у березні 2015 року, на відкриті кримінальні провадження, колишній приватний підприємець продовжує відкрито нехтувати правом на безпечне життя та здоров’я довкілля кожного мешканця міста. 
Не будучи фаховим екологом за освітою, маючи дотичність до проблем екології виключно у галузі транспортування твердих побутових відходів, пан Гасимов планує очолювати Департамент екології та природних ресурсів області (за даними друкованих та електронних ЗМІ). Неважко спрогнозувати, які негативні наслідки для довкілля області та міста спричинить таке призначення і яким «захисником» буде Гасимов Р. для екології обласного центру та області. 
Просимо Вас зважити на думку громадськості міста Івано-Франківська та області про недопущення призначення такої особи очільником департаменту екології та природних ресурсів Івано-Франківської області.

P.S. Громадськість міста, громадські організації та громадські ініціативи міста та мешканці Івано-Франківська сподіваються, що шановний Гасимов Ріафет Садиг огли нарешті продемонструє розуміння проблеми і прислухається до франківців, змінивши свої плани щодо продовження забудови міського озера, та відмовиться від планів очолити головне екологічне відомство області.

ГО «Поступовий гурт Франківців»

У свою чергу Ріафет Гасимов висловив своє бачення даної ситуації:

«Це чистої води політика! Сергій Адамович - знайома фігура, я думаю! ГО його! Якщо вам не важко пошукайте і переконайтеся самі! Вибори починаються! Тому я не хочу лізти у брудну політику. Я член команди, куди скажуть туди і піду! Якщо чесно трохи навіть образливо ... Людей яких я знав і навіть вважав друзями ... Заради політики та піару вони переступили через добрі відносини»,- зауважив Гасимов Ріафет.