Активісти вимагатимуть від мера пояснень щодо забудови довкола міського озера

ozero3

Як повідомллось, активісти спільноти "Вільне озеро" на прес-конференції оголосили про початок відкритих громадських обговорень щодо забудови зеленої зони біля міського озера. Громадськість вже починає висловлювати свої думки з цього приводу.

Ініціатори “Вільного озера” кажуть, що згідно чинним генпланом, ця територія є екологічною природоохоронною зоною. Вони кажуть, що дедлайн – це остаточне прийняття змін, які готуються до генплану Івано-Франківська, в тому числі і щодо цієї ділянки, адже протягом наступних 5 років втручатися і вносити нові зміни буде неможливо.

На думку депутата Івано-Франківської міської ради Світлани Оришко, дедлайн чи точку неповернення, щоб щось поміняти, громада вже перетнула, адже забудова зеленої зони навколо озера почалась.

Голова Національного олімпійського комітету в Івано-Франківській області Мирослав Карабін висловився, що поки будуть тривати громадські обговорення, потрібно призупинити заборонені будівельні дії, які вже йдуть повним ходом.

“Я знаю, що заборона про забудову цієї зони зі сторони прокуратури є, але її ніхто не виконує і там продовжується будівництво. Ми зберемося завтра, зберемося через місяць, а будинок за цей час поверх за поверхом наростає, і ми лишимось з тим, через що ми зібрались”, – розповів Карабін.

Світлана Оришко порадила ініціативі “Вільне озеро” в першу чергу звернутися до міського голови, адже тільки він, як господар міста, може завадити забудовнику.

“В першу чергу потрібно звернутися до мера. Він вибраний нами – народом, і він головний в місті Івано-Франківську. Його бачення на забудову і на подальший розвиток цієї території має значення. Він повинен або сам прийти, або делегувати першого заступника і пояснити, чому забудовник так себе поводить. А останній знає, що йому за це нічого не буде і це безкарно”, – зазначила Оришко.

Нагадаємо, перша публічна дискусія запланована на вівторок, 24 березня, о 18.00 в громадському ресторані “Урбан спейс 100″.

Джерело: КУРС