Бізнес-групи, яким не вигідна заборона експорту карпатського лісу, розпочали брудну кампанію проти нардепа Юрія Солов’я

bae9dcd3

Сьогодні місцеві ЗМІ розмістили інформацію, що нібито народний депутат Юрій Соловей лобіює інтереси Одеської фірми під час продажу лісових ресурсів Прикарпаття. 

Нардеп миттєво відреагував на такі закиди у свій бік. 

У соцмережах нардеп розмістив відповідний допис:

О, активізувались мої "друзі". Якийсь невідомий нікому "активіст" щось стверджує на мою адресу і про це "зненацька" пишуть франківські медіа. Елементарний пошук у гуглі доводить, що моя позиція із значеного питання є ПУБЛІЧНОЮ ТА АБСОЛЮТНО ПРОТИЛЕЖНОЮ. З трибуни Верховної ради України я виступав за заборону експорту українського лісу-кругляка, оскільки це не відповідає інтересам ні держави, ні місцевих громад. Відповідні поправки були подані мною офіційно до до законопроекту щодо вирубки лісу. Думаю, що я на правильному шляху, раз проти мене застосовують такі дешеві провокації".

Також за словами Юрія Солов'я, коментар невідомого активіста під час зустрічі з головою ОДА, не має нічого спільного з реальністю, оскільки ліс продається виключно на аукціонах, і ні про яке лобіювання там не може бути й мови.

Більше того, Юрій Соловей на сесії Верховної ради України запропонував внести поправки до законів з метою припинити безконтрольну, масову вирубку карпатських лісів та вивіз деревини за кордон. Про що є відповідне відео на сайті ВРУ.

«З трибуни Верховної ради України я виступаю за заборону експорту українського лісу-кругляка, оскільки це не відповідає інтересам ні держави, ні місцевих громад. Відповідні поправки були подані мною офіційно до до законопроекту щодо вирубки лісу. Інформація є на сайті Ради», – заявив Юрій Соловей.

«Тому, я розробляю нормативно-правові акти які б дозволили залишати ліс для місцевих виробників, а не фірм з інших регіонів, що дозволить залишати кошти на місцях, а не виводити ресурси з нашого регіону», – розповідає нардеп-ударівець.

«Мова йде також про те, що за останні 23 роки через безконтрольний дозволений експорт лісу наші гори з густих лісів перетворились на полонини. І одна з причин повеней у 2008-му та 2010-му роках – безконтрольна, масова вирубка лісів, - каже Соловей, – Тому я вніс поправку до законопроекту якраз спрямовану на те, щоб заборонити необмежений вивіз лісу кругляка за межі України. Я вважаю, що ми повинні робити все для того, щоб Україна виробляла кінцевий продукт з деревини, а не була сировинним придатком для Європи. Такі заходи щодо заборони експорту лісу дозволять зберегти рекреаційний потенціал західної України і стимулюватимуть розвиток підприємств деревообробної галузі.».

Поширення неправдивих чуток про його відношення до аукціону Соловей називає замовною провокацією та брудною технологією, яку застосовують бізнес-групи яким не вигідне прийняття відповідних законів та підзаконних актів, які мають на меті припинити безконтрольну вирубку та вивіз лісу з євро карпатського регіону.

«Усе це, усі ці заяви, певних так званих активістів є замовним абсурдом, який системно протягом останніх днів поширюють опоненти запропонованої нами політики заборони експорту лісу-кругляка з регіону. Звичайно такі речі будуть, адже ці горе-бізнесмени втрачають на цьому величезні, мільйонні кошти», – заявив Соловей.

З метою спростування наклепу нардеп звернеться до суду, відповідний позов уже готують юристи народного депутата України.