На Тлумачинні люди заявляють, що їх обікрали у державному «Ощадбанку»

12574

В смт Обертин, що на Тлумачинні, близько 70 вкладників місцевого відділення Ощадбанку виявились пограбованими на загальну суму від 300 до 500 тис доларів. Цю інформацію повідомив листом інтернет-виданню «Зміст» місцевий житель Олександр Юрчак.

Зокрема, він повідомляє, що люди вже написали заяви і навіть розпочато розслідування. 17 березня в смт. Обертин відбулися збори вкладників, на яких виступили прокурор району та начальник районного відділення Ощабанку. Однак, люди вважають, що в цій справі - винних у всьому роблять їх самих.

«Чому ви раніше не контролювали ситуацію, чому не писали заяви?» - питає людей прокурор. Натомість, начальник районного відділення Ощадбанку заявляє, що нібито з їхнього боку перевірки були, але жодних порушень Обертинського відділення не було виявлено.

Також прокурор заявляє, що «арештовувати зловмисницю (люди чітко вказують, що їхні гроші поцупила - Григорчук Наталія, працівник Ощадбанку місцевого відділення) поки що немає підстав. Але розслідування триває»

 

Пропонуємо вашій увазі сам лист.

Доброго дня

Проживаю зараз в Києві - але родичів в Обертині Тлумацького району, де я народився - чимало. Дивна історія, що коїться там потребує Вашої уваги.

На початку березня селище сколихнув скандал небаченого досі розміру - близько 70 вкладників місцевого відділення Ощадбанку виявились пограбованими на загальну суму від 300 до 500 тис доларів. Серед них - моя мати, пенсіонерка.

Зловмисник відомий - Григорчук Наталія, - працівник Ощадбанку місцевого відділення, що працювала в ньому з початку 90-их. Як кажуть люди, в найгіршій ситуації опинились ті вкладники, хто давав Григорчук Н. гроші під проценти, але, на жаль, неофіційно - під розписку. Всі ці гроші зараз пропали разом з Наталією. Точніше, після першого вибуху скандалу та перших заяв Наталія була взята від варту… але потім випущена, - кажуть «під заставу». Де зараз ховається - невідомо.

Справа розвивається наступним чином. Люди написали заяви, почато розслідування. 17 березня в смт. Обертин відбулися збори вкладників, на яких виступили прокурор району та нач. районного відділення Ощабанку. Однак по відгукам людей - винних у всьому роблять їх самих. «Чому ви раніше не контролювали ситуацію, чому не писали заяви?» - питає людей прокурор. В свою чергу, нач. районного відділення Ощадбанку заявляє, що нібито з їхнього боку перевірки були, але ніяких порушень Обертинського відділення не було виявлено. Також прокурор заявляє, що «арештовувати зловмисницю поки що немає підстав. Але розслідування триває»

Я не там і робити висновки не можу. Водночас, справа не вкладається в логіку здорового глузду і питань багато. Наприклад, чому зловмисниця до цього часу не під вартою і яким чином банк - при таких підходах, - збирається повертати людям гроші. Мене також дивує, що мовчить місцева преса - що районна, що обласна. Невже в рідному Прикарпатті щодня таке відбувається? А по відгукам земляків чую, що люди чогось бояться…

Тому прошу по можливості включити ваші можливості для того, щоб, принаймі, надати справі розголосу та "навести різкість" на обставини-деталі всього цього. Погляд звідси з Києва від людей що пройшли Майдан тільки один - ця влада щось для людей може робити тільки під тиском та громадським контролем.

Дякую!

З повагою,
Юрчак Олександр Володимирови