В Івано-Франківську представили фотопроект «Війна. 11 портретів». ВІДЕО

msio

В Івано-Франківську у приміщення краєзнавчого музею представили благодійний проект «Війна.11 портретів». Івано-Франківськ – це вже четверте місто України, яке мало змогу переглянути виставку. 

Проект Тараса Полатайка «Війна. 11 Портретів» продовжує благодійну програму збору коштів для поранениx військовиx в зоні АТО. Виставка вже побувала в Нью-Йорку, Торонто, Києві, Одесі, та Чернівцях. «Спочатку в Києві, пізніше в Одесі й Чернівцях. Тепер в Івано-Франківську. Також була у США і Канаді. Це достатньо цікавий погляд на ті події, які зараз відбуваються у нас в країні»,– зауважув організатор виставки Анатолій Звіжинський.
Робота над проектом почалася ще у серпні. Протягом кількох днів художник спілкувався з пацієнтами хірургічного відділення Головного військового клінічного госпіталю в Києві, які потрапили туди з фронту з важкими пораненнями. Результатом цього спілкування стало11 фотопортретів та аудіозаписи історій людей, які побували в самому пеклі війни. Це дуже різні люди – добровольці, мобілізовані, контрактники, колишні «афганці», вони належать до різних поколінь, потрапили в зону АТО з різних областей України та за різних обставин. «Вони всі різні. Я писав усе як було. Без цензури, без редагування. Живі емоції та переживання»,¬ – розповів художник Тарас Полатайко.
Цікавий й сам формат фотопроекту, адже біля кожного портрету бійця є аудіоносії з інтерв’ю з бійцем. Це дає змогу усім відвідувачам почути голос тих людей. Дехто із вояків АТО, які на портретах, уже загинули.
На виставці також є скринька, у яку усі охочі можуть пожертвувати кошти. Гроші передадуть на лікування пораненого бійця 128-ої бригади 15-го батальйону Тараса Мокляка. Хлопець сам виходець з міста Івано-Франківськ, 11 грудня отримав поранення і зараз знаходиться у важкому стані.
Нагадуємо, виставка Тараса Полатайка «Війна. 11 портретів» тривала в Національному художньому музеї України з 28 серпня, в рамках проекту «Леви своїх не лишають». Вона була спрямована на збір грошей для допомоги пораненим військовим та постраждалим музейним установам в зоні АТО. Проект подорожуватиме по Україні й світі й надалі.




Loading...