Акції протестів під банками РФ в Україні - «мозковий апендицит» Революції Гідності?

 565505 7 w 1000

Хвиля протестів під стінами російських банків в Україні триває вже не перший день. Пікети, флеш-моби... А кому від цього стає краще, крім самих учасників акцій, які під впливом самонавіювання, вважають, що невеличкою групою людей, які виконують "театральне дійство" під відділенням банку, наносять нищіний удар по економіці РФ?

Хто ж страждає насправді? Особисто мені довелося пропрацювати в банках як з українським, так і з іноземним капіталом, в тому числі і російським.

sberbank 22

У кожної банківської структури є чітко встановлені вимоги до особи, яка може здійснювати у ній свою трудову діяльність. Критеріїв досить багато - наявність (кількість) дітей та сімейний стан, кредитна історія, а в деяких випадках: навіть, результат проходження детектора брехні (це вже не згадуючи про вік, стать, освіту...)

Стереотип, що в банку працюють лише багатії, якщо ще живий, то, мабуть, виклчно в головах людей, які ізольовані від інформаційного простору

Хто працює у банківській сфері не так давно, наврядчи згадає падіння рівня заробіної плати (майже у 90% банків) на 50% і масове скорочення, внаслідок "Помаранчевої революції" В. Ющенка. А для сімейного бюджету, коли він на 100% функціонує за рахунок одного - це удар досить суттєвий.

imag0379 139870075869

Я бачив на власні очі, як під скорочення у банку потрапляють люди, для яких ця робота була усім, проте як і кожна нова влада, керівництво фінансової установи повинно робити зміни і, дуже шкода, що жертвами цих змін стають люди, які просто працювали і забезпечували сім'ю.

Саме такий розвиток подій очікує на багатьох працівників провідних банків РФ в Україні, так як цілком недоцільно оплачувати витрати на забезпечення роботи бізнесу, коли він не дає "вихлоп"

РФ свого не втратить, навіть тут. Для тих хто не знає - збут банківської мережі - справа, у переважній більшості, дуже прибуткова. Продавець отримує значно більшу суму, ніж складає загальна вартість активів банку на момент укладення угоди. Швидкий, розрекламовний ребрендінг, акії - і справу зроблено. Банк з капіталом із черговї країни зароблятиме на нас не менше попереднього.

15 v 1

Взагалі дивно чути думку людей, які твердо вірять у те, що наявність в Україні банків з країн ЄС вплине на вартість фінансових послуг, таких, як кередитування чи переказ... Ніхто не продаватим яблука на ринку, де ціна на них 20,00 грн/кг по 5,00. Це було б абсурдом, саме в цьому і полягає загальна суть діяльності банків з Європи в Україні, де можна заробити більше.

Повертаючись до першочергового запитання "А хто ж постраждє?" висловлю свою точку зору:"Близько 25% працівників банків з капіталом РФ втратять робочі місця, ще 30-35% персоналу знизять з/п, щонайменше на 25-35%.

979 v 7

Висновки кожен зробить для себе сам, але, як на мою думку - ці акції лише допомагють РФ продати (з непоганим прибутком) зацікавленій мережі свої мережі, а якщо ні, то не потрібно бути естрасенсом, щоб передбачити наступний розиток подій:

1) Збитковість банківської мережі одного із проросійськиї банків не зацікавлює жодного із покупців на ринку призводить до того, що установа банкрутує. Наслідок - масові втрати робочих місць, затяжні "мінінгіти" з поверненням власних коштів вкладникам...

2) Вибуття одного із банків серії ТОР завжди викликає в населення масову недовіру, це спричиняє зростання % по депозитам і підвищення пропускного бар'єру по кредитам банків, що залишаються "у грі";

3) Недолік об'єму повернених кредитних коштів для забезпечення виплат депозитів у більшості банків (низька якість кредитного портфелю цьому завжди сприяє). І кінцевий результат - "Банківська криза", інакше кажучи - "Гаплик економіки".

129 3 superbig

От і постає цілком логічне запитання, "кому від цього руху стане гірше?", хоча, як на мене, це запитання риторичне...

                                                                                                                                        Олександр Марцинків