У Турчинова знайшли відмазку, аби не публікувати декларації депутатів

0862 373994

Апарат Верховної Ради України відмовився опублікувати декларації народних депутатів. ЗМІСТУ стало відомо, що громадський рух ЧЕСНО 26 червня надіслав звернення до Голови Верховної Ради Олександра Турчинова із проханням опублікувати декларації усіх народних депутатів на офіційному сайті ВРУ, як того вимагає Закон «Про засади запобігання і протидії корупції».

 

6 серпня надійшла відповідь, однак з черговою відмазкою, мовляв: «Закон України «Про засади запобігання та протидії корупції» містить «незавершений механізм правового регулювання, оскільки не визначено способу та форми надання народними депутатами України копій декларацій, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, які б враховували вимоги закону щодо інформації з обмеженим доступом»»; і це незважаючи на те, що закон № 1170 (проект 0947) ввів обов’язкове оприлюднення декларацій на веб-сайті і цим самим узгодив Закон «Про захист персональних даних» із законом «Про доступ до публічної інформації».

decl798689789

Тож громадський рух засуджує відмову нової влади у Парламенті відкрити декларації народних обранців. «Незважаючи на драматичні події Євромайдану та майбутні дострокові парламентські вибори, апарат Верховної Ради України знову відмовився відкрити доходи депутатів», - йдеться у заяві ЧЕСНО.

Нагадаємо, що навіть за часів спікера Володимира Рибака у жовтні 2013 року було доступно 205 декларацій народних депутатів за 2012 рік. Станом на сьогодні оприлюднено декларації лише 166 народних депутатів за 2013 рік, і з них менше 100 – на сайті Верховної Раді, - повідомляє: chesno.org