Останні події:
На Прикарпатті зафіксовано 6 випадків порушення свободи слова... | У вівторок ввечері СБУ та поліція “накрила” Білий дім – недопустили збори потенційних сепаратистів... | Дмитро Романюк отримав посаду в Офісі залучення інвестиції у Києві... | Соцмережі висміяли заяву нардепа від Коломиї-Городенки про свою участь у виборах Президента... | Талановиті виконавці Прикарпаття вітали франківців з прийдешніми святами... | В Івано-Франківську урочисто відкрили автоматизовану котельню... | Обласна рада закликає прикарпатців не використовувати феєрверки під час свят... | Обласний прокурор розповів, як на Прикарпатті впродовж року боролися з корупцією та вирубкою лісу... | В Україні набирає обертів новий освітній онлайн-проект для підготовки до ЗНО... | Обласне телебачення «Галичина» одержало ліцензію на супутникове мовлення... |

Депутат-водій, як завжди, не винен: ДТП з участю лідера Галицької «Батьківщини» спускають “на гальмах”

1120

Про жахливе ДТП, що сталося ще в ніч з 27 на 28 квітня, й сьогодні продовжують говорити. Такий посилений інтерес викликаний тим, що за кермом машини, яка виїхала на зустрічну смугу, був депутат Галицької районної ради, незмінний керівник місцевої "Батьківщини". А через саму аварію семимісячна дитина потрапила в реанімацію

 


Подробиці ДТП нині з’ясовує слідство. Наразі відкрите кримінальне провадження за статтею 286, частина 1, Кримінального кодексу (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, - карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого).
Окрім того, поширюються розмови, що депутат міг перебувати у стані алкогольного сп`яніння. Щоправда, як коментують в прес-службі МВС, результати експертизи на стан алкогольного сп’яніння від'ємні. Ще одну експертизу досі проводять щодо технічного стану автомобіля.


Голова Івано-Франківської обласної організації ВО "Батьківщина", Дмитро Шлемко коментує подробиці справи:
“Зараз дитина у лікарні. Володимир Костишин взяв на себе повністю витрати на лікування дитини. Відшкодував витрати сім’ї на нову машину. Тішить те, що батьки дівчинки майже не постраждали. Кожен день Володимир Іванович відвідує лікарню, спілкується з матір'ю дівчинки. Проблем зі здоров'ям у дитини наразі майже немає – вже одужує і щодня почувається краще”.


“З приводу інформації про алкогольне сп’яніння можу наголосити, що проведені дві експертизи органами ДАІ, жодна з них не показала підвищеного вмісту алкоголю в крові, - коментує Дмитро Васильович. – Тобто, це неправда. Хтось поспішив і ще до результатів експертизи зробив неправильні висновки”.


На місце події виїжджала й “Самооборона” Івано-Франківська. Але наразі активісти відмовляються коментувати дану ситуацію. Такої ж позиції дотримуються і батьки дитини, відмовляючись спілкуватися з представниками преси.


Те, що учасники та прямі свідки події відмовляються коментувати даний інцидент, може мати різні причини. Та вже сьогодні зрозуміло, що Володимир Костишин, максимально задіявши свої фінансові можливості, намагається уникнути кримінальної відповідальності. І зрозуміло, що для батьків зараз є набагато важливішим питання здоров'я немовляти, ніж погоня за справедливістю.


До слова, за інформацією "Бліц-Інфо", кандидатура Володимира Костишина й надалі розглядається як основна на посаду генерального директора Національного заповідника "Давній Галич".

Додати коментар

Захисний код
Оновити




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках