У Франківську на вулиці Заклинських утворилося стихійе сміттєзвалище (фото)

Smittja-498567

Донедавна на вулиці Заклинських, поблизу колишнього пивзаводу, стояли контейнери для сміття.

Однак, близько трьох місяців їх забрали через будівництво. Люди ж, за звичкою, продовжують носити туди сміття.

На стихійне сміттєзвалище у провулку журналістці скаржиться мешканка Івано-Франківська Мар’яна.

За словами дівчини, у липні з вулиці забрали сміттєві баки і люди залишають сміття просто у провулку поблизу, пишуть Версії з посиланням на  Бліц-Інфо.

“Відколи забрали смітники мені та мешканцям сусідніх будинків доводиться обходити ледь не півміста з пакетами в руках. Однак, є й такі, які не заморочуються та викидають його в провулку, що на Заклинських. Там стоїть жахливий сморід, пройти просто неможливо“,- обурюється франківка.

У розмові з кореспонденткою директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак каже, що сміттєвий майданчик були змушені забрати.

Баки стояли на території, яка належала забудівнику, тож ми спочатку пересунули їх на дорогу, потім ближче до поліклініки. Проте, мешканці сусіднього будинку почали скаржитись на сморід, тож ми були змушені забрати їх зовсім. Втім, найближчі сміттєві баки не так вже й далеко –  на вулиці Галицька,59 та Північний бульвар,5На жаль, встановити ближче контейнери не можемо, бо нема місця, яке б відповідало санітарним вимогам”,- зазначає Смушак.

Головний комунальник запевняє, що звідти регулярно вивозять сміття. Також намагаються боротись з “культурними” містянами штрафами. Втім, застати “шкідника” на місці злочину складно. Відтак, комунальники планують встановити у тому провулку камери спостереження.

Нагадаємо, раніше на щотижневій оперативній нараді міський голова Руслан Марцініків вже наголошував на тому, що франківці влаштували стихійне сміттєзвалище біля колишнього пивзаводу.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках