На Прикарпатті стрімко зростає кількість хворих на кір, а вакцини для дорослих немає (відео)

Kir-567398564

Кір знову наступає. З початком навчального року кількість інфікованих стрімко зростає. За останній тиждень захворіли близько п'ятисот чоловік. Найскладніша ситуація у Львівській, Закарпатській та Івано-Франківській областях.

Івано-Франківська обласна інфекційна лікарня. З діагнозом кір тут майже два десятка пацієнтів. Більшість діти, - пише ЗМІСТ з посиланнмя на Подробиці. 

"З першого січня у нас було проліковано 840 хворих на кір. З них 303 - це дорослі, і 537 - діти. Хворіє непривитий прошарок населення, ті діти які не отримали ще щеплення. І ті дорослі які колись не отримали. І тому така ситуація і спостерігається", - зазначила Уляна Недоступ, лікар-інфекціоніст Івано-Франківської обласної клінічної інфекційної лікарні.

Всього з початку року на Прикарпатті на кір захворіло майже три тисячі мешканців. У центрі лабораторних досліджень постійно моніторять ситуацію. Кажуть, що інфекція почала знову наступати. Тільки за останній тиждень - понад півсотні випадків.

"Зараз почався навчальний сезон, відповідно діти між собою спілкуються тісніше, так як кір є високо когніозне захворювання, відповідно і слід очікувати незначного росту захворювання", - пояснила Тетяна Джус, завідуюча відділом досліджень біологічних факторів центру лабораторних досліджень.

Невакцинованих дітей не повинні допускати до навчання в школах і дитсадках. На початку вересня такі рекомендації в усі регіони розіслали з МОЗ. У школі номер сім Івано-Франківська про них знають. Але все ж учнів без щеплень - а їх близько десяти відсотків - на заняття допускають.

"Цю інформацію ми довели до батьків, того року була проведена дуже велика робота з батьками, дуже багато батьків привили своїх дітей, деякі батьки обіцяють, що теж зроблять, але дуже всі бояться цієї індійської прививки від кору - чекають якоїсь кращої", - заявила Марія Попович, директор Івано-Франківської школи №7.

Існує загроза, що поки батьки будуть чекати кращого препарату - закінчиться і той, що є. Адже запаси обмежені, і надаються тільки дітям - кажуть в міському департаменті охорони здоров'я. А для дорослих вакцини взагалі немає.

"Зараз на гарячу лінію ми маємо частіші звернення дорослих осіб про те, що вони би хотілися щепитися проти кору. На жаль, поки що ця вакцина є тільки в дитячих і тільки для дітей. Це пов'язано із тим, що кількість вакцини протии кору у нашій області є обмежена", - пояснила Марія Бойко, начальник управління охорони здоров'я Івано-Франківської міської ради.

В цілому по країні кількість інфікованих досягла - понад тридцять тисяч. Це приблизно половина від загального числа хворих на кір в Європі. Всесвітня організація охорони здоров'я вже назвала нашу країну лідером по захворюваності серед європейських країн.

ВІДЕО за посиланням: http://podrobnosti.ua/2261176-na-prikarpate-rastet-kolichestvo-zabolevshih-korju-video.html




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках