Останні події:
Українці були дуже добрими, а в Карпатах – неймовірна природа, – французький актор Жан Рено... | Як Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у Коломиї писанку розписував (фото)... | На Калущині невідомі намагалися викрасти школярку... | Івано-Франківськ: у школі №19 12-річна школярка отруїлася невідомою речовиною... | Марцінків пояснив причину підвищення вартості проїзду в громадському транспорті Франківська (відео)... | Не розумію, як дитина може померти від хворого горла, – франківка розповіла, як згасав її єдиний син... | Як прикарпатські депутати голосували за арешт Надії Савченко... | Уряд знайшов механізм передачі земель ОТГ, – Прем’єр-міністр Володимир Гройсман завітав до Косова (фото)... | Івано-Франківськ: з 1 квітня “вечірній” тариф на проїзд буде меншим на гривню... | В Івано-Франківську 23 і 24 березня оголошені днями жалоби... |

Не розумію, як дитина може померти від хворого горла, – франківка розповіла, як згасав її єдиний син

Svi4ka-

17 березня в Івано-Франківську помер маленький Кирило, якому у квітні мало виповнитися 9 років. Його мама Жанна Барган намагається оговтатися від втрати й вирішила розповісти, що сталося із сином.

У розмові з жінка зауважила, що хлопчик ніколи не хворів, займався у секції тхеквондо, вчився у 3 класі, був хорошою дитиною. 12 березня у нього почервоніло горло, температура сягнула позначки 37.2. З цим звернулися до дільничної терапевтки Рубцової. Лікарка сказала, що поки нічого страшного немає, призначила полоскання, льодяники та спрей від болю у горлі. На наступний день температура піднялася до 38. Тоді знову звернулися до Рубцової, яка призначила також антибіотик, пишуть Версії з посиланням на «Галку».

Кирило згадав, що бився у школі з хлопчиком, тому припустили, що біль може бути від удару. Родичі одразу пішли у травмпункт, де його оглянув травматолог, зробили рентген, але забоїв не побачили. Тож вдома продовжили лікування, яке призначила терапевтка.

«Температура меншою не ставала. Почалося важке дихання, тому у п’ятницю поїхали у дитячу обласну лікарню до лора Івана Чугайди. Він відправив на УЗД горла, здали всі аналізи крові. З’ясувалося, що лімфатичні вузли збільшені. Без черги направили до хірурга Бориса Ореста. Він бачив нагноєння, побачив результат УЗД, яке показувало, що терміново треба щось робити, і відправив знову до лора. Він сказав, якщо хірург побачив, що все нормально, то призначення правильне, йдіть додому», – розповідає жінка про візит до медиків 16 березня.

На наступний день хлопчик випив антибіотики та інші ліки, годину поспав і сказав, що хоче сплюнути.

«У цей момент він почав задихатися і на очах зеленіти. Почав западати язик. Мій тато тримав його, робив штучне дихання, ми відкрили всі вікна. Самі викликали швидку і покликали лікарів, які до когось приїхали у під’їзд. Всім дзвонили. Лікарі вставили трубку для штучної вентиляції легень, робили масаж серця, через 10 хвилин приїхала наша швидка. Кололи адреналін. Реанімували десь 40 хвилин… Я не розумію, як дитина може померти від хворого горла», – пригадує мама, як втратила свого сина.

Розтин показав, що причиною смерті є механічна асфіксія, гнійне запалення гортані та мигдаликів із закриттям дихальних шляхів, заглотковий абсцес.

Надати цій історії розголосу жінка хоче тому, що її обурює не тільки ймовірна халатність лікарів, а й коментарі людей у соцмережах. Родичів звинувачують у неналежному догляді за дитиною, кажуть, що не зверталася до лікарів. Це важко читати.

«Це єдиний онук, єдиний син. Його не залишали й на 5 хвилин, дивилися, як він спить. Напишу заяву у поліцію на лора та хірурга. Не зробила цього раніше, бо тільки вчора був похорон. Якщо вони бачили, що у нього нагноєння, то чому його не зняли? Процедура зняття гною з мигдаликів триває кілька хвилин, а бажання працювати не було. Чому хірург не запропонував госпіталізацію? Як вони могли?», – каже жінка.

У дитячій лікарні розповіли, що внутрішнє розслідування не проводять, бо хлопчик помер вдома. Вся документація наразі у правоохоронців. Триває слідство.

29496185_1462644297191491_171103422534123520_o




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках