Останні події:

В Івано-Франківську триває набір десантників

1964846 594147104002918 1413823404 n

Івано-Франківський міський військовий комісаріат проводить набір громадян України на військову службу за контрактом у Високомобільних десантних військах на посади рядового, сержантського і старшинського складу.

Приймаються громадяни призивного віку, які мають вищу, професійно-технічну, повну або базову загальну середню освіту і не проходили строкової військової служби, військовозобов’язані, а також жінки (обов’язково письмова згода від командира частини), які не мають військових звань офіцерського складу, з відповідною освітою та спеціальною підготовкою. Вік для прийняття кандидатів на військову службу за контрактом на посади рядового, сержантського та старшинського складу становить від 18 до 50 років.

Разом з тим, так як в державі на даний час триває особливий період, громадяни України, які не досягли граничного віку перебування в запасі, можуть бути прийняті на військову службу за контрактом. Відповідно до статті 28 Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу, граничний вік перебування військовозобов’язаних у запасі встановлено до 60 років, для військовозобов’язаних-жінок граничний вік перебування у запасі встановлено до 50 років.

Строки військової служби при прийнятті на військову службу за контрактом осіб рядового, сержантського і старшинського складу.

Для громадян України, які вперше прийняті на військову службу за контрактом, встановлюються такі строки військової служби в календарному обчисленні:

- з військовозобов’язаними, прийнятими на посади рядового складу - строком на 3 роки;

- з військовозобов’язаними, прийнятими на посади сержантського і старшинського складу - строком від 3 до 5 років залежно від згоди сторін;

Грошове забезпечення військовослужбовця залежить від займаної посади, військового звання, кваліфікації, терміну проходження військової служби. На сьогоднішній час грошове забезпечення осіб рядового, сержантського та старшинського складу становить від 7000 до 8500 грн., а також один раз на рік надається:

- матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань у розмірі місячного окладу грошового утримання;

- грошова допомога на оздоровлення у разі надання щорічної чергової відпустки, у розмірі місячного грошового забезпечення.

При переїзді до нового місця військової служби в інший населений пункт виплачується грошова допомога у розмірі 100% місячного грошового забезпечення на військовослужбовця та 50% місячного грошового забезпечення на кожного члена сім’ї.

Для контрактників, які проходять військову службу в зоні проведення АТО встановлена додаткова грошова винагорода від 3500 до 7500 гривень.

Крім того, для жителів м. Івано-Франківська, хто прийняв рішення вступити на військову службу за контрактом встановлена одноразова грошова допомога в розмірі 4000 гр. за рахунок коштів місцевого бюджету.

Чекаємо за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Княгинин, 20, міський військовий комісаріат. Телефони: 75-46-43, 0673710142.

За матеріалами прес-служби Івано-Франківського міськвиконкому

Додати коментар

Захисний код
Оновити




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках