Прикарпатців знову обдурують телефонні шахраї

До правоохоронців щодоби надходять повідомлення про шахрайства від яких потерпають довірливі громадяни. Зловмисники використовують різні схеми для видурювання у людей грошей.

Так, минулої доби двоє мешканців Івано-Франківщини позбулись своїх коштів вже за досить поширеною схемою шахрайства. До потерпілих на мобільні телефони зателефонували невідомі особи, які представилася працівниками місцевого банку.

 

Під час спілкування, увійшовши у довіру до своїх жертв, вони дізнались номери їхніх банківських карток, з яких пізніше зняли кошти в одного – у сумі 3000 грн., в іншого – 4250 гривень.

Цього ж дня 3000 гривень, 500 доларів США та золоті вироби (кулон, підвіску, перстень та ланцюжок) втратила 78-річна пенсіонерка, жителька обласного центру. До потерпілої на стаціонарний телефон зателефонувала невідома особа, яка представилась працівником місцевої поліції та під приводом уникнення відповідальності її сина, який ніби то збив людину, запропонував заявниці залагодити питання «по мирному».

Аби допомогти синові, потерпіла зібрала грошові заощадження, золоті вироби та передала невідомцеві, котрий уже чекав жінку в під'їзді її будинку. Коли зрозуміла, що її обдурили, одразу ж звернулась до поліції. Відомості про вищевказані факти внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські вживають усіх можливих заходів, аби встановити особи зловмисників, інформують у секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області

Додати коментар

Захисний код
Оновити




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках