Хто відповість за несправну техніку з Івано-Франківська для АТО, чи куди дів гроші для підготовки транспорту на Схід мер Анушкевичус?

12564

Недбальство чи палке бажання «урвати» на першому плані у тих хто при владі питаю я себе? Адже навіть у теперішній час, коли відбулася Революція Гідності і чиновники як ніхто повинні стати в першу шеренгу боротьби із ворогом щоб не дати клаптика своєї рідної землі. І більшість населення нашого націоналістичного краю це розуміє.

 

Ми бачимо як наші солдати боронять землю, як волонтери ризикуючи життям і здоров’ям роблять чудеса, допомагаючи їм. Однак як не дивно, що у місті Степана Бандери деякі чиновники, роблять тільки видимість такої роботи.

Ми, на жаль, тепер часто бачимо як спрацьовує путінська пропаганда, де так звані журналісти намагаються завдати удар в спину. Як деякі мешканці краю вербують на роботу в Росію. Це зовсім неприємно бачити у нашому західному регіоні. Однак це рідкість, це окремі заробітчани російського рубля. Та на приємнішим фактом такого спротиву є «робота» чиновників міста. Очевидно вони отруївшись регіоналівським апетитом зупинитися не можуть.

Ось свіжий випадок коли стала необхідність допомогти нашим військовим в питанні надання їм спеціальної техніки для швидкого влаштування окопів та інших підземних схованок і траншей. Виявляється Держава надала кошти для підготовки цієї техніки в зону АТО.

Про те, що деякі приватні будівельні структури ухилилися від надання екскаваторів це зрозуміло. Ну, що поробиш, техніка приватна, та й керівники стали мільйонерами за часів «царювання» Януковича. Очевидно спрацювала жадібність та належність в колишньому Партії Регіонів. Але випадок із міською владою - це бойкот. Адже отримати кошти для підготовки техніки і не підготувати її - це злочин! В минулу п’ятницю до місця перевірки спецтехніки почали звозити спецтехніку, яку раніше відібрали керівники підприємств із представниками військкомату. Велике щастя, що техніку почали перевіряти на предмет технічного стану і жахнулися. Більшість техніки не готова до роботи. Найбільше запитань було до екскаваторів підприємств Івано-Франківської міської ради. Відповідні претензії працівники військкомату завезли міському голові Анушкевичусу. Той начебто розпорядився усунути недоліки до понеділка другого лютого. Як згодом вияснилося він доручив керівникам підприємств, що є власниками спецтехніки відремонтувати техніку за кошти підприємств.

Однак, сьогодні другого лютого розпочали вантажити техніку з Івано-Франківська.. Зокрема, 2 одиниці надало «Теплокомуненерго» та 1 одиницю – «Водоекотехпром». Решта – від інших підприємств області Всього на Схід мали передати 10 одиниць – 6 екскаваторів, 1 бульдозер і 3 підйомні крани.

Усі 10 одиниць знову пройшли діагностику. І знову проблеми, один бульдозер та підйомний кран, не працюють. Кран потребує часткової реконструкції. А екскаватор, який надало «Теплокомуненерго» міська влада знову намагалася відправити несправним, незважаючи, що в ньому несправна «коробка передач». Його нічим не замінили. Таким чином відправку екскаватора було зірвано.

Військкомат на ремонт техніки коштів немає. Тут виникає питання до влади міста, де ділись кошти, які були направлені місту із Держбюджету для підготовки техніки на фронт? Хто за це відповість?

Нагадаємо, що нещодавно заступник мера Зіновій Фітель анонсував факти спроби зірвати мобілізацію. То кого ж він мав на увазі? Очікуємо коментарів від міськвиконкому.

1233467

Додати коментар

Захисний код
Оновити




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках