Цими вихідними відбудеться ІІІ Франківський півмарафон (програма)

image 2715

В Івано-Франківську 24-25 вересня нарешті відбудеться довгоочікуване, велике бігове свято, центральна спортивна подія року – Frankivsk Half Marathon’16!

В наше тепле місто їдуть учасники з різних куточків України – з Києва, Одеси, Львова, Чернівців, Тернопіля, Білої Церкви та інших міст, а також (що дуже приємно) з різних країн, наприклад – Молдови, Польщі та навіть США! Ми всі разом будемо бігти мальовиничим цікавим маршрутом та проведемо час весело і корисно в колі однодумців, старих і нових друзів.

З ЧОГО ПОЧАТИ?

Якщо ви приїжджаєте у Івано-Франківськ за день до події – це насправді прекрасне мудре рішення, оскільки 24 вересня точно нікому в місті не буде нудно та сумно! Тим, хто приїде рано вранці поїздом або авто, радимо по можливості відразу заселитися в готель чи хостел, а потім не втрачати ані секунди, бо ви в місті, де панує атмосфера тепла і неодмінного спілкування за чашкою кави. Адже часто саме в такому спілкуванні в нас народжуються натхненні ідеї, які поступово змінюють життя міста на краще. Рекомендуємо смачно поснідати в центрі міста, пройтись його ранковими тихими вуличками і опівдні прийти на Вічевий майдан. Саме тут ви зможете забрати свій стартовий пакет учасника, а також поринути у все, що відбуватиметься на Вічевому майдані для вас в цей день. DJ, лаундж зона, масажна зона, активності та розіграш призів від наших партнерів, виставка Sport Expo, вулична їжа – будуть чекати на вас, аби максимально налаштувати на єдину хвилю завтрашнього важливого дня.

ДЕ ЖИТИ?

Швидше за все ви вже визначилися зі своїм варіантом розміщення в місті, але якщо вам все ще потрібна допомога, то ми з радістю можемо порекомендувати прекрасний готель “Надія”, по вул. Незалежності, 4 0 (поруч починається знаменита “стометрівка” – пішохідна частина вулиці Незалежності) www.nadiyahotel.com, команда якого вже багато років гостинно приймає своїх гостей, є нашим партнером і до того ж ще й активними учасниками півмарафону. Готель “Надія” знаходиться в центрі міста – чудове місце для того, щоб набратися сил перед стартом, відпочити після фінішу, та споглядати Івано-Франківськ з вікон готелю.

Нагадуємо, що для учасників півмарафону діють круті знижки: 30% на поселення зі сніданками, та 50% без сніданків.

Звичайно, в місті існують і інші варіанти розміщення, інформацію про які ви легко зможете знайти в пошукових системах та загальнодоступних інформаційних сайтах.

Оскільки нас часто запитують про хостели, де можна бюджетно оселитися компанією, хочемо надати контакти, які можуть бути для вас корисними:

Хостел “Пілігрім” – Набережна, 28Б
www.pilgrim-hostel.com

Хостел “Гомер” – вул. Хіміків, 2д
www.facebook.com/homerhostel

“Фонтуш” готель та хостел – вул Чорновола, 82
www.fontush.if.ua

Хостел “Формула 1” – вул. Коновальця, 433

Готельний комплекс “Мотельчик” – вул Калуське шосе, 15
www.motelchyk.if.ua

Хостел «Феномен» – Південний Бульвар, 38
www.fenomen.if.ua

Готель «Бандерштадт» – вул. Коновальця, 264А
http://bandera.in.ua

Хостел МІФ – вул. Тарнавського, 25
http://m.if.ua

ДЕ ЗАЙНЯТИСЬ СПОРТОМ?

Міське озеро та парк Шевченка

Основна відпочинкова зона Івано-Франківська. Мабуть, найулюбленіше місце бігунів, яких тут зустрінеш практично в будь-яку пору дня чи року. Звичну пробіжку навколо озера (довжина кола – 3 км) можна комбінувати, додаючи до маршруту стежки парку Шевченка та саму вулицю Шевченка. На міському озері є дві локації з турніками (поблизу станції прокату човнів та Парк готелю), де можна зробити розтяжку та заминку відповідно до і після бігу. Саме через Міське озеро та парк Шевченка проходитимуть маршрути дистанцій Frankivsk Half Marathon’16.

Дамба Бистриці Надвірнянської (вул. Івасюка)

Хороше та популярне місце для пробіжок. Вздовж однієї сторони дамби протікає ріка, по іншу – розкинувся садово-дачний масив, який відділяє від дороги. На окремих ділянках
дамба з обох боків поросла кущами і деревами, утворивши своєрідний природний тунель. Бігати там – одне задоволення. Неодмінно спробуйте!

Ближче до моста через ріку (позаду готелю “Легенда”) споруджений спортивний майданчик (бруси, різноманітні турніки та навіть штанги). Прекрасне місце для розтяжок та силових вправ, які згодяться кожному бігуну.

В залежності від потреб дистанцію для пробіжок можна збільшувати, рухаючись вздовж ріки у напрямку с. Хриплин.

Дамба Бистриці Солотвинської (паралельно Набережній ім. В. Стефаника) та Німецьке озеро.

Івано-Франківську пощасливилось мати аж дві ріки, що оточують місто. Як наслідок, маємо ще одне прекрасне бігове місце – дамба Бистриці Солотвинської. Популярності локації додає близькість до міського озера та парку Шевченка і можливість об’єднувати локації в один біговий маршрут. Поруч знаходиться стадіон Університету нафти і газу, де можна потренувати біг на короткі дистанції, а також поробити силові вправи на спортивному майданчику.

Усі вулиці міста

Адже це так чудово просто вийти з дому чи готелю і почати бігти. Бігти містом, малювати нові маршрути, милуватись будівлями, відкривати нові вулички, можливо, навіть і блукати … і головне – отримувати насолоду від бігу…

ДЕ ПОЇСТИ?

В Івано-Франківську є дійсно багато закладів, в яких можна смачно поїсти, наприклад:

FABBRICA /23 ресторани Вірменська, 1 /12:00 – 23:00/
www.fabbrica.23restorany.ua

FABBRICA – італійський ресторан з українською душею. Одним з головних принципів на FABBRICA є використання виключно українських продуктів, переважно локальних фермерських. Вона спроектована таким чином, щоб практично всі робочі процеси були відкриті поглядам гостей. Ви зможете на власні очі побачити як мелють борошно, ліплять фреш-пасту, готують піцу та інші страви безпосередньо в залі. Ціни – дуже приємні та доступні. А ще однією фішкою закладу – є невелике танцювальне шоу щоп’ятниці і щосуботи, ближче до закриття!

URBAN SPACE 100 – вул. Грушевського, 19 /6-23:00/
http://www.urbanspace.if.ua

Це унікальний ресторан, який покликаний стати успішним прикладом об’єднання громади навколо спільної ідеї. Унікальність його в тому, що прибуток ресторану направляється на реалізацію громадських проектів міста, що розвивають міське середовище Івано-Франківська. Засновниками є 100 соціально активних людей, яких об’єднує ідея якісного розвитку міського простору. Тут смачне і дуже цікаве меню, а також календар, в якому безліч цікавих подій від концертів до лекторіїв, скляна студія Urban Space radio, крамниця, де представлені українські бренди одягу та аксесуарів (а це означає, що сюди варто заглянути по круті сувенірчики)

Ресторан Zdorovyй – вул. Володимира Великого 10б /11-23/. Тут створюється атмосфера, що надихає дотримуватися здорового способу життя. Крім того, що смачно і корисно поїсти, можна потрапити на лекцію про спорт чи збалансоване харчування. Меню для ресторану складали дієтологи і біля кожної страви в меню вказана кількість калорій, білків, жирів, вуглеводів. Є також позначки: їжа для схуднення чи навпаки, для набору ваги. Тут немає алкоголю, але завжди панує бадьорий та дружній настрій.

А також радимо відвідати:

Ресторація Кухня – вул. Січових стрільців, 41 /11:00-0:00/
http://kuchnia.if.ua

Піцерія Florens – вул. Галицька, 7, /10:00-23:00/

Рондель М’ясний club – вулиця Нова, 2 /12:00-01:00/

Ресторан Фамілія – вулиця Незалежності, 31, /11-23/
https://www.facebook.com/FamiliyaRest

Панорамний ресторан та кафе «Легенда» – пл. Ринок, 18а /11:00 – 00:00/
www.legenda.if.ua

ДЕ ВИПИТИ КАВИ?

Випити смачної кави в місті? Не проблема! Кав’ярні є на будь-який смак. Відвідати їх всіх, напевно за 48 годин не вийде, але є must-visit місця, в які, на нашу думку, бажано завітати! Вони допоможуть ще краще відчути атмосферу міста та провести приємні хвилини в передчутті відмінного дня:

Кав’ярня «Говорить Івано-Франківськ» пл. Ринок, 8, 08:00 – 21:45 (сб, нд – з 09:00)

Це – найлаконічніше зібрання міських легенд та легендарних особистостей міста, викарбуваних на стільницях. Тут також – найкраща в місті кава. її готують з різноманітних сортів майже у всі можливі способи, а до доброї кави чи сортового чаю – шикарна французька випічка, смачнющі десерти від теплої домашньої кондитерської Delikacia. (delikacia.23restorany.ua) Саме тут чудово відчувається дух міста, його особлива атмосфера, яка приваблює і змушує повертатись в це місто і в це місце знову і знову.

Кафе «Мануфактура» – пл. Міцкевича, 6 /10:00 – 23:00/

Затишне кафе в центрі міста з європейською кухнею та запашною кавою
http://manufactura.23restorany.ua

Monday’s coffee & store вул. Франка, 11 /11:00-21:00/
www.mondays.com.ua

Цукерня вул. Незалежності, 12 /8:00-23:00/
www.cukiernia.com.ua

PanCake – вул. Гетьмана Мазепи, 21 / 10-22/

Профітроль – вул. Гетьмана Мазепи, 2 / 9-22/

Baran. Kebab & Coffee – вул. Гетьмана Мазепи, 12, /11-23/

ДЕ ВІДСВЯТКУВАТИ ФІНІШ?

Після всіх прекрасних забігів і підкорених дистанцій 25 вересня, хвилюючого фінішування та радісного нагородження переможців, скоріше за все вам захочеться весело відзначити успішну подію разом з компанією друзів. Це легко зробити, заглянувши в один (а може й не один) з пабів Івано-Франківська:%d0%ba%d0%be%d0%bf%d0%b8%d1%8f-dsc_0069

ГОСТ Бар – вул. Курбаса, 5, /11:00 – 01:00/
https://www.facebook.com/gostbar/

Дружнє поєднання рюмочної та ресторану при готелі “Інтурист” 80-х років. Тут є і проста домашня кухня, що нагадує про старі часи, і сучасні бургери і навіть мідії…Тут п’ють з гранчаків, бо це символ “ГОСТ Бару”, а також є комплексні обіди і можна випити справжнього українського крафтового пива.

Пивний клуб і Бістро Десятка на розі Грушевського та Шашкевича, /12.00 до 22.00/
http://www.beerclub10.if.ua

Bar&Kitchen “Grand America” – Вулиця Чорновола, 23 /12:00-02:00/
http://www.grandamerica.club

Panorama Pub Internationale – Північний Бульвар, 2а /12:00 – 04:00 /
http://panpub.com.ua

Пивний клуб «П’ятниця» – вул. Мазепи, 24,/ 11:00 – 00:00/
https://vk.com/5nizapub

Легенда Паб – вул.Незалежності, 34а /12.00- 01.00/
http://legenda.if.ua

Whiskey pub «Старий пес» – пл. Міцкевича, 4 /12-01:00/
https://www.facebook.com/oldpes/

Biblioteka Pub – вул. Січових Стрільців, 10 /11:00 – 02:00/
https://www.facebook.com/bibliotekapub

Винарня “Під Муром” – вул. Новгородська, 4/5 /10:00-22:00/
https://www.facebook.com/VynarnjaPidMurom/

Дім пива «Бочка» – вул. Страчених, 3
www.bochka-pub.com

BarDuck – вул. Січових Стрільців 24а

ЩО ПОДИВИТИСЯ?

В нашому місці є безліч цікавинок, і спеціально для учасників Frankivsk Half Marathon’16 ми попросили дати свої рекомендації та коментарі щодо цікавих для відвідування місць Івана-Франківська відомого сучасного українського письменника, франківця, одного з засновників “Станіславського феномену” – Тараса Прохаська.

Він, керуючись власним досвідом та щирою любов’ю до рідного міста, запропонував нам різноманітні маршрути, кожен з яких дозволить дізнатись більше про місто і ще дужче полюбити його. На нас чекає прогулянка середмістям, справжніми та уявними мурами Станіславівської фортеці, можливість побувати у машині часу франківських вуличок, завітати до колонії Княгинин, пройтись по колоритній вулиці Шевченка, звернути увагу на численні маскарони – кам’яних давніх містян, а також помилуватись красою архітектури, яку створив для міста архітектор Ян Томаш Кудельский після Мармулядової пожежі у старому Станіславові. Хочете докладніше дізнатись що саме подивитись у Івано-Франківську? Читайте тут нашу спеціальну рубрику Краса від ТарасА

Сподіваємось, що ви проведете чудові вихідні!

Зареєструватись на Frankivsk Half Marathon’16 ще можна тут.

Відкриті дистанції 21, 10 та 5 км, а також командна естафета. Для дітей всі забіги є безкоштовними!

Додати коментар

Захисний код
Оновити