Останні події:
У Перегінську вболівальники з футболістами побили арбітра і чоловіка, який за нього заступився... | Як у Франківську проходила посвята першокурсників медичного університету (фото)... | Земельний податок для лісових господарств: прикарпатські громади отримають понад 200 мільйонів гривень... | Прикарпатцям на замітку: в уряді планують ускладнити поїздки до РФ. До чого це призведе?... | Я відчуваю білі гриби, – один із найвідоміших грибників України прикарпатець Юрій Соломченко (відео)... | Аварія у Яремче: в автомобіль “Рено” врізалась вантажівка (фото)... | У Франківську понад 70 студентів-медиків урочисто склали військову присягу (фото)... | У Франківську посеред білого дня підпалили автомобіль (фото)... | Франківські рятувальники знімали з дерева маленьких кошенят (фото)... | Колоритний прикарпатець пройшов кастинг відомого кулінарного телешоу (ВІДЕО)... |

Юрій Бойко: «Шкільне перемир'я» має стати важливим кроком до стійкого миру в Донбасі

ATO-6984

ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК вітає рішення учасників мирної переговорної групи про введення в Донбасі з 29 серпня безстрокового режиму тиші.

Про це заявив Співголова ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Бойко.

«Сьогодні в Донбасі вступає в силу чергове перемир'я. Ми закликаємо всі сторони конфлікту його дотримуватися. У школярів починається новий навчальний рік і дуже важливо, щоб він був дійсно мирним, і ніщо не затьмарило дітям свято шкільного дзвоника. Як будь-яка розсудлива і відповідальна політична сила, ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК вітає припинення бойових дій. Ми сподіваємося, що на цей раз припинення вогню дійсно стане першим кроком до переходу від війни до мирного життя», – підкреслив Юрій Бойко.

При цьому, він акцентував, що сторони конфлікту сьогодні не шукають політичних шляхів для подолання протиріч.

«Переговори «Мінської групи» найчастіше стосуються обміну полоненими і заручниками. Консультації в міжнародних форматах не дають виходу на дорожню карту поетапного мирного врегулювання. Тому ми закликаємо всі сторони конфлікту до активізації політичних зусиль для пошуку формули мирного врегулювання, щоб у Донбасі перестала литися кров і страждати люди», – сказав опозиційний політик.

Співголова фракції опозиціонерів також зазначив, що ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК постійно виступає ініціатором пропозицій, спрямованих на досягнення миру в Донбасі.

«У нашої політичної сили є чіткий і реальний мирний план. Але «партія війни» в українській владі не хоче чути «партію миру». Вони продовжують використовувати війну як засіб особистого збагачення і політичного піару.

Після перемоги на виборах ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК реалізує свій план мирного врегулювання. В його основі – поетапна реалізація досягнутих в Мінську угод. На першому етапі – введення миротворчого контингенту в зону бойових дій. Потім – реалізація пакету політичних рішень: прийняття Закону про амністію, про особливий статус Донбасу, передача контролю над кордоном і проведення виборів за українським законодавством під наглядом міжнародного співтовариства», – заявив Юрій Бойко.

Політик підкреслив, що ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК готовий обговорювати цей план на всіх рівнях.

«Ми готові обговорювати наш план зі встановлення миру в Донбасі на всіх рівнях. В тому числі, в форматі прямих переговорів з Російською Федерацією. Як єдина в Україні «партія миру» ми будемо робити все необхідне, щоб припинити кровопролиття, забезпечити територіальну цілісність української держави і мирний розвиток нашої країни. Згідно з останніми даними соцопитування, 71% громадян виступає за негайне завершення війни в Донбасі. А це говорить про головне – абсолютна більшість людей хочуть миру в Україні», – резюмував Юрій Бойко.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках