Останні події:
У Перегінську вболівальники з футболістами побили арбітра і чоловіка, який за нього заступився... | Як у Франківську проходила посвята першокурсників медичного університету (фото)... | Земельний податок для лісових господарств: прикарпатські громади отримають понад 200 мільйонів гривень... | Прикарпатцям на замітку: в уряді планують ускладнити поїздки до РФ. До чого це призведе?... | Я відчуваю білі гриби, – один із найвідоміших грибників України прикарпатець Юрій Соломченко (відео)... | Аварія у Яремче: в автомобіль “Рено” врізалась вантажівка (фото)... | У Франківську понад 70 студентів-медиків урочисто склали військову присягу (фото)... | У Франківську посеред білого дня підпалили автомобіль (фото)... | Франківські рятувальники знімали з дерева маленьких кошенят (фото)... | Колоритний прикарпатець пройшов кастинг відомого кулінарного телешоу (ВІДЕО)... |

Денонсація Договору з РФ підриває мирне врегулювання в Донбасі і суперечить національним інтересам України, - ОБ

UA RF 845764

Влада взяла курс на ескалацію конфлікту в Донбасі.

Заява ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ

"Влада остаточно скинула маску миротворця і всупереч бажанню переважної більшості українців напередодні виборів взяла курс на ескалацію конфлікту в Донбасі. Саме на це направлена ціла серія сьогоднішніх войовничих і деструктивних заяв президента Петра Порошенка, в числі яких доручення МЗС почати підготовку до розірвання Договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною і Російською Федерацією. Це рішення буде мати дуже негативні та небезпечні наслідки.

Підписаний ціною величезних дипломатичних зусиль в 1997 році, Договір є єдиним міжнародно-правовим інструментом визнання наших східних кордонів, успадкованих Україною після розпаду СРСР (Стаття 2). Відмова від цього базового документа позбавляє нас будь-яких шансів на відновлення територіальної цілісності нашої країни, яким би важким не був мирний шлях до цієї мети. Більше того, такий крок створить небезпечний правовий вакуум по всьому східному кордону України, демаркація якого була успішно розпочата в мирному 2012 році.

Ми акцентуємо увагу на тому, що саме цей міжнародний договір закріплює правові гарантії для мільйонів українських громадян, які перебувають і працюють сьогодні в Росії (Стаття 10), а також є правовою базою для майже 400 міжнародних, міжурядових і галузевих угод між Україною і Росією.

Вважаємо, що денонсація Договору підірве зусилля щодо досягнення миру в Донбасі, вдарить по інтересах українських громадян і ускладнить перспективи політико-дипломатичного і міжнародно-правового врегулювання проблеми довкола АР Крим.

ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК виступає за мирне, політико-дипломатичне врегулювання конфлікту в Донбасі. Ми вимагаємо від Президента України виконати власні обіцянки зупинити війну в Донбасі і відмовитися від використання в передвиборчій кампанії кроків, здатних віддалити реалізацію цього завдання — найважливішого для нормального розвитку української держави. У ситуації, коли виник реальний шанс шляхом непростих переговорів принести мир на нашу землю, влада не має права позбавляти Україну майбутнього.

Вважаємо, що в умовах, які склалися, давно назріла необхідність прямих переговорів між українською і російською владою. Такий крок значно наблизив би мирне врегулювання конфлікту в Донбасі, попередив би подальше загострення відносин, в тому числі в акваторії Чорного і Азовського морів.

Після перемоги на виборах ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК, як відповідальна політична сила, забезпечить мир у країні і не допустить подальшого погіршення ситуації в Україні", - йдеться в заяві партії.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках