Фонд Бориса Колеснікова запустив акцію «Твої визволителі, Донбас!»

Donbas-vyzvoliteli-000958695

7 травня в рамках візиту в село Олександро-Шультине (Костянтинівський район) Співголова ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ, прем'єр-міністр Опозиційного уряду Борис Колесніков поклав квіти до меморіального комплексу «Батьківщина-мати» і розповів про запуск акції «Твої визволителі, Донбас!», присвячену 75-річчю визволення регіону.

За три наступних місяці Фонд Бориса Колеснікова відреставрує обеліски і меморіальні комплекси Донецької області, які потребують капітального ремонту.

«Для мене велика честь взяти участь в реставрації пам'ятників героям війни. Це наш обов'язок. На території Донецької області, підконтрольній Україні, знаходяться 160 пам'ятників героям війни. З них близько 90 потребують реставрації. Мій Фонд береться за те, щоб до 8 вересня, до 75-річчя визволення Донбасу, відреставрувати більшість з них», - підкреслив Борис Колесніков під час спілкування з пресою.

Президент Фонду зазначив, що ветеранів з кожним роком стає все менше і люди зобов'язані зберігати пам'ять про їх подвиг: «У Донецькій області залишилося 1100 учасників бойових дій. У 2003 році проходило святкування 60-річчя визволення Донбасу. Тоді в області проживало 32 тисячі учасників Великої Вітчизняної війни. Ось, 15 років пройшло, і ми втратили 30 тисяч. День Перемоги – це пам'ять. Саме вона виховує патріотизм».

Він також підкреслив, що до акції приєднаються волонтери і слідопити, чиє завдання – відновити історичну справедливість.

«Встановлені люди, які брали участь у визволенні Донбасу, але до сих пір не увічнені. Є близько сотні прізвищ, які наші хлопці вже знайшли, і після реставрації в містах області з'являться нові імена героїв-визволителів нашої Вітчизни!» - сказав Борис Колесніков.

 




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках