Наталія Королевська: Спільними зусиллями ми домоглися спрощення процедури надання статусу дитини, яка постраждала від збройних конфліктів

Donetska obl 94856038

Днями Кабінет Міністрів оприлюднив Постанову №301, яка значно спрощує процедуру надання статусу дитини, яка постраждала від бойових дій. Раніше ця процедура була абсолютно неефективною, через що за 4 роки війни на сході України такий статус був наданий всього 16 дітям.

«Завдяки тому, що ми спільними зусиллями домоглися прийняття Постанови №301 тепер розблокується процедура отримання дітьми статусу постраждалих від збройного конфлікту. Тепер дітям, які на момент початку АТО були в зоні бойових дій, втратили на війні батьків або стали переселенцями може бути присвоєно статус дитини, яка постраждала від психологічного насильства внаслідок бойових дій. Також удосконалено функції служб у справах дітей та центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, завдяки чому усунуто можливість перевищення ними повноважень. Крім того, скорочено перелік підстав для скасування статусу, зокрема і залежність отримання статусу потерпілого від успішності розслідування правоохоронними органами фактів насильства над дітьми», - зазначила народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Наталія Королевська.

За словами народного депутата, це важлива проміжна перемога, яка допоможе відновити справедливість і значно поліпшити соціальний захист постраждалих від війни дітей.

«Я вдячна Юрію Павленку і Людмилі Волинець, які не один місяць відстоювали це питання на засіданнях Кабінету Міністрів. Величезне спасибі всім жінкам національної платформи «Жінки за Мир», які більше двох років боролися за право потерпілих від війни дітей отримати відповідний статус. Дуже важливо, щоб механізм привласнення статусу дітям, які постраждали від бойових дій, працював ефективно. Не менш важливо, щоб держава надавала максимальний соціальний захист і підтримку тим, хто цей статус отримав - для цього ми зареєстрували законопроект №6510, який вже підтриманий парламентським комітетом, але не ставиться спікером на голосування. Але найважливіше - відновити в Україні мир і щоб у нас більше ніколи не було дітей, яким може бути надано статус потерпілого від бойових дій», - зазначила Наталія Королевська.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках