Юрій Павленко: Влада не зацікавлена дати чесну відповідь на питання: «Що ж сталося в Одесі?»

Odesa tragediia-69846

На цьому наголосив народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі «ZIK».

«Чотири роки тому був скоєний злочин проти людяності в Одесі, і насамперед хочу висловити співчуття усім, хто втратив своїх близьких у той трагічний день. На жаль, за чотири роки слідство фактично не проводилося, воно заблоковане, пускалося по колу, передавалося з одного місця в інше. Я сьогодні спілкувався зі своїми колегами Миколою Скориком та Юрієм Бойком, які були в Одесі і зустрічалися з родинами загиблих. Зараз пішла нова ініціатива від слідства — провести повторну ексгумацію тіл, зробити чергову експертизу. І це викликає у рідних і близьких загиблих нову шалену біль», — підкреслив політик.

Юрій Павленко також зазначив, що ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК ініціює створення тимчасової слідчої комісії з метою розслідування подій 2 травня в Одесі усі три роки роботи парламенту нинішнього скликання. Однак представники фракцій більшості, з одного боку, навіть не надають своїх представників у цю слідчу комісію, з іншого — сам проект постанови не вноситься в порядок денний, наголосив народний депутат.

«Тобто це ще одне підтвердження того, що влада не зацікавлена дати чесну відповідь на питання: «Що ж сталося в Одесі?» Наша фракція неодноразово зустрічалася з ініціативними групами та з рідними загиблих. Вони розповідають про знущання з боку правоохоронних органів, які мали б їх захистити і надати усі відповіді. Крім того, дуже часто саме постраждалих намагалися зробити винними. Тому не має жодної віри, що діюча влада доведе цю справу до вироку або навіть до закінчення слідства, що необхідно, аби ця трагедія ніколи не повторилася. Нинішня влада своєю бездіяльністю фактично підтверджує свою причетність до трагічних подій в Одесі», — підсумував Юрій Павленко.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках