Юрій Бойко: Ми обов'язково доб'ємося справедливого покарання для винних у Одеській трагедії

Odesa tragediia-69846

Про це лідер ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Бойко заявив під час робочої поїздки до Одеси, в ході якої він зустрівся з родичами жертв трагедії 2 травня.

Разом з ними і народним депутатом Миколою Скориком лідер опозиціонерів взяв участь у панахиді за загиблими, яка пройшла в Храмі святого мученика Віктора і святої великомучениці Ірини та в Свято-Успенському Одеському чоловічому монастирі.

Юрій Бойко зазначив, що люди, які втратили рідних і близьких в ході трагічних подій 2 травня 2014 року, потребують допомоги та підтримки. «Це день скорботи для Одеси. І ми приїжджаємо сюди розділити цю скорботу з одеситами, особливо з родичами загиблих. Ми бачимо, що зараз на них чиниться колосальний тиск. Цим людям потрібно допомогти. Допомога потрібна всій країні і всім одеситам», - сказав парламентарій.

За його словами, те, що зараз практично заблоковано розслідування цієї страшної трагедії – це свідчення неефективності нинішньої влади, яка боїться його проводити. «По півроку йде листування з мобільними операторами, зараз придумали ексгумацію. Я не хочу давати оцінку професійним діям, але з політичної та моральної точки зору ми бачимо, що слідство заблоковано і не ведеться. Влада просто боїться розслідувати цю страшну трагедію», - підкреслив лідер опозиціонерів.

«У тих, хто щороку намагається не пустити мене і моїх колег до Одеси, нічого не вийде. Ми все одно будемо приїжджати, будемо у скорботі разом з одеситами і будемо брати участь у поминальних службах в храмах. Погано, що мер Одеси обдурив городян і досі не поставив пам'ятник на місці трагедії, хоча кілька разів обіцяв це зробити. Це показує обличчя нинішньої влади. Вони всіляко намагаються замовчати цю трагедію і за допомогою націоналістичних шабашів залякати людей», - зазначив політик.

«Після зміни влади ми обов'язково доб'ємося, щоб були покарані і виконавці, і замовники цього страшного злочину. Справедливість буде відновлено, а родичі загиблих нарешті відчують турботу держави», - підкреслив Юрій Бойко.

Сьогодні поминальні служби за невинно убієнними 2 травня пройшли в усіх храмах Одеси.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках