Останні події:
Ранкова аварія у Франківську: зіткнулися вантажівка та “Пріус” патрульної поліції... | Відрізані від світу: на Калущині мешканці змушені ризикувати життям, добираючись до іншого кінця села аварійним мостом (відео)... | У Франківську жінки вирішили розібратися з таксистом за допомогою кухонного ножа... | Прокуратура повідомила про підозру трьом «гастролерам» із Рівненщини, які напали на будинок косівчан... | У Франківську працівники поліції на хабарі затримали директора коледжу (фото)... | Гроші в асфальт. Які дороги у Франківську закінчать ремонтувати цього року?... | Івано-Франківськ: у лікарні померла жінка, яка впала разом із балконом на вулиці Січових Стрільців... | На Прикарпатті перекрили дорогу Снятин-Городенка (фото)... | Івано-Франківськ: у дитсадку №4 встановили новий ігровий майданчик (фото)... | Найшвидша жінка Прикарпаття спробує підкорити “Діамантову лігу”... |

Юрій Павленко: Субсидії по-новому лише збільшать борги та посилять бідність населення

Subsidii-569874

Про це заявив народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко в ефірі програми «Ранок на NewsOne».

Субсидії нараховуватимуть по-новому. З 1 травня при визначені знижки на оплату комунальних послуг враховуватимуть майновий стан родини. Держава відтепер не допомагатиме власникам нових автівок і великих квартир. Юрій Павленко вважає, що взагалі вся програма надання субсидій — це велика афера, за яку діюча влада у перспективі понесе серйозну відповідальність.

«Це великий обман людей, який відбувається декілька останніх років. Шаленими темпами підвищуються тарифи на житлово-комунальні послуги і тому держава вводить субсидії, які нібито мають пом’якшити цей удар. Разом з тим кожен рік придумуються все нові й нові обмежувальні моменти для тих, хто отримує ці субсидії. Таким чином ми бачимо, що кількість людей, які отримують субсидію, зменшується. Уряду просто не вистачає коштів, щоб покрити усі сто відсотків потреб українських сімей на оплату комірного. Натомість, у зв’язку зі зростанням тарифів, борг по оплаті житлово-комунальних послуг постійно збільшується», — наголосив політик.

Аби дізнатися, чи можуть й надалі отримувати субсидію, громадянам доведеться звернутися за її переоформленням — подати пакет необхідних документів до органів соціального захисту. Експерти зазначають, що число тих, хто отримуватиме субсидію може скоротитися на 15-20%.

«На мій погляд, головна функція держави сьогодні — допомагати сім’ям. Натомість, влада йде виключно шляхом покарання людей за щось, а не допомагає їм у кризовій ситуації. Тому це чергове рішення уряду лише посилить бідність в країні», — резюмував Юрій Павленко.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках