Останні події:

Борис Колесніков: Переможці наших освітніх конкурсів зможуть зробити нашу країну успішною

Kolesnikov fond

З 25 по 27 квітня тридцять п'ять кращих молодих архітекторів України перебувають в архітектурному турі в Об'єднаних Арабських Еміратах. 

Вони - переможці всеукраїнського освітнього проекту «Архітектор 2018» та акції «Хітовий архітектор», які благодійний Фонд Бориса Колеснікова в поточному навчальному році проводив для талановитих студентів архітектурно-будівельних спеціальностей країни.

Юні архітектори у супроводі члена міжнародної мережі Guiding Architects Домініка Вандерса відвідують сучасні архітектурні розробки міста, знайомляться з його архітектурними особливостями. Зокрема, вони побували в презентаційному центрі державної компанії Nakheel - девелопер, відомого своїми насипними штучними Островами Пальм, житловими комплексами і торговими центрами, а також у найбільшій інвестиційній компанії Еміратів - Emaar Properties. Українських студентів очікували цікаві лекції від фахівців, а також майстер-класи прямо на вулицях міста, в тому числі і на острові Пальма Джумейра.

Величезне враження справило на молодих архітекторів відвідування районів і об'єктів Дубая, які давно стали шедеврами сучасної світової архітектури: Business Bay, O-14 Tower, Downtown Dubai, Design District, The Tower, Dubai Creek Harbour & Calatrava's, Міжнародного фінансового центру DIFC та інших. Студенти піднялися на оглядовий майданчик найвищої в світі будівлі - Бурдж Халіфа, візитки нового ділового центру міста.

Разом з талановитими студентами Дубай відвідав і президент благодійного Фонду - Борис Колесніков. Він приєднався до них в Інституті дизайну та інновацій DIDI, де українських архітекторів чекала насичена програма - презентації, лекції та воркшоп. Борис Колесніков зазначив, що дана поїздка в Емірати стане переломною у професійному житті молодих фахівців, надихне їх на створення унікальних проектів в Україні.

«Мій Фонд формує майбутню еліту нації. Еліта - це не тільки політичні лідери. На жаль, в нашій країні немає інститутів політичних лідерів. Наприклад, вибори - це велика бочка з дьогтем, якщо не сказати грубіше, з якої одне одного всі поливають. Немає ідей, а бізнес - це ідеї. Роботи архітекторів на конкурсі - це фонтан ідей. Коли в українській політиці будуть ідейні війни на тему, як зробити нашу країну найуспішнішою, тоді і політика буде успішною. Якраз переможці наших освітніх конкурсів і зроблять її успішною», - зазначив Борис Колесніков.

За словами студентів, суха теорія і поверхневе знайомство з місцевою архітектурою у туристичних поїздках не йдуть ні в яке порівняння з тим, що їм вдалося почути і побачити за три дні в Дубаї. «Фонд Бориса Колеснікова підготував для нас унікальну програму архітектурного туру. З нами працювали найкращі сучасні фахівці, автори найамбітніших будівель ОАЕ. Всім переможцям проекту «Архітектор» хочеться у своїх рідних містах побудувати такі ж сучасні будівлі, із застосуванням останніх технологій в дизайні і будівництві. Побачене в Еміратах нас дуже надихнуло, захотілося робити життя людей красивішим і комфортнішим, і будьте впевнені - в майбутньому ми зведемо не просто будинки, а цілі міста», - розповіла одна з переможниць конкурсу, студентка Національного університету «Львівська політехніка» Сельма Мамбетова.

Нагадаємо, Фонд Бориса Колеснікова реалізує сім всеукраїнських освітніх проектів для студентів технічних спеціальностей - «Агро», «Харчові технології», «Авіатор», «Морське справа», «Залізничник» та «Програміст», реєстрація в якому проходить на сайті Фонду www. kolesnikovfund.org до 1 травня і переможці якого відвідають Японію.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках