Останні події:

Вадим Новинський: Якби політики не втручалися в справи церкви, розкол в українському православ'ї було б давним-давно подолано

Tcerkva-49568745

Про це народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Вадим Новинський заявив в ефірі телеканалу «Україна», коментуючи звернення української влади до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

Він зазначив, що православна церква живе за своїми законами, канонами і традиціями. «Цим законам вже більше 2000 років. Згідно з церковними законами і традиціями, той шлях надання автокефалії Православній Церкви в Україні, який пропонує нинішня українська влада, є неможливим», - сказав парламентарій.

«У 2016 році на Зборах Предстоятелів Православних Церков в Православному центрі в Шамбезі (Швейцарія) Вселенський Патріарх Варфоломій, коментуючи ситуацію навколо православної церкви в Україні, сказав про те, що він ніколи не підтримає розкол і завжди буде підтримувати канонічну Українську Православну Церкву. Це він сказав при всіх предстоятелях світового православ'я. Я впевнений, що Патріарх Варфоломій ніколи не піде на порушення церковних законів і традицій», - підкреслив Вадим Новинський.

Народний депутат зазначив, що ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК направив власне звернення Вселенському Патріарху Варфоломію. «Ми його направили з тією метою, щоб показати, що у Верховній Раді не всі поділяють те звернення, яке було проголосовано. У своєму листі ми подякували Святійшому Патріарху Варфоломію за те, що він впродовж 27 років старається допомогти подолати розкол в українському православ'ї і завжди підтримує канонічну Українську Православну Церкву», - сказав опозиційний політик.

«І президент Порошенко, і спікер Парубій, і 268 народних депутатів, які проголосували за дане звернення, грубо порушили Конституцію України, яка говорить про те, що церква відокремлена від держави. Політики не мають ніякого права втручатися в справи церкви. І якби вони не втручалися, розкол в українському православ'ї було б давним-давно подолано на підставі церковних законів і традицій», - резюмував Вадим Новинський.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках