Останні події:

Юрій Павленко: Кожна нова ініціатива уряду – це чергова афера, за допомогою якої він витягує все до останньої копійки з кожного українця

Urjad UA-978

Про це народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко заявив в ефірі телеканалу «112 Україна», коментуючи на прохання ведучих думки пересічних українців щодо заробітних плат в Україні.

Так, громадяни під час проведеного телевізійниками опитування зазначили, що, аби мати змогу нормально харчуватися, платити квартплату, навчати дітей, мінімальна зарплата повинна бути не менше 10 тис. гривень на місяць. Юрій Павленко вважає, що від нинішньої влади такого очікувати не варто.

«Нинішня влада не спроможна цього зробити. Бо, в першу чергу, це питання ефективної роботи урядових структур та відповідних міністерств, які здатні формувати результативну політику. Сьогодні цього немає. І хоча обіцяють до 2019 року підняти мінімальну зарплату до 4100 грн, це не виправить ситуацію, тому що до кінця року закладено падіння національної валюти до 30 гривень за долар. Але ж мінімальна заробітна плата – це не самий головний показник, який впливає на життя українців. Не індексується і не змінюється прожитковий мінімум. Ось де біда. А більшість соціальних гарантій, соціальних виплат, соціальних допомог прив’язані до мінімального прожиткового рівня. І, таким чином, сьогодні ті, хто були бідними, стали ще значно біднішими», – наголосив парламентарій.

Також політик відзначив той прикрий факт, що при підвищенні мінімальної заробітної плати прожитковий мінімум з нею не узгоджується. Це, у свою чергу, призводить до безробіття. А через те, що нові підприємства та робочі місця в Україні не створюються, наші громадяни масово виїжджають за кордон. За словами посла Польщі в Україні Яна Пєкло, наразі 2 млн українців проживають, працюють та навчаються у Польщі. В цей час уряд розглядає нову систему нарахування субсидій та трудового стажу людям, які працюють за кордоном. На думку опозиційного депутата, це чергова спроба обкрадання українського народу.

«Уряд свою роботу називає реформами. Але спочатку вони витягнули заощадження людей, а зараз змушують віддати кожну зароблену копійку. Крім того треба розуміти, що заробітчани, які пересилають кошти для підтримки своїх родин, – це головні інвестори України впродовж останніх декількох років. І раптом уряд вирішив, що українці за кордоном занадто багато заробляють, а тому думає, як накласти лапу ще й на ці їхні гроші», – зазначив Юрій Павленко.

Народний депутат також поділився власним досвідом спілкування з урядом та зазначив, що усі міністри часто говорять правильні речі та формули, але у постановах, розпорядженнях чи проектах законів нерідко написане зовсім протилежне. Результатом стає не вирішення проблем країни, а їх накопичення.

«ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК запропонував достатньо багато законопроектів, спрямованих на підтримку і розвиток економіки, на можливість залучення інвестицій для створення робочих місць. При чому не популістських, а результативних, реальних, перевірених і доведених часом. В частині соціальної політики у нас також є багато пропозицій, спрямованих на підтримку конкретних категорій людей: від дитини-сироти чи позбавленої батьківського піклування до переселенців, які втратили все і починають своє життя з нуля», – резюмував Юрій Павленко.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках