Останні події:

Борис Колесніков: Якщо в Україні спочатку провести вибори, а потім перепис населення, то в 2020 році виявиться, що третини виборців просто не існує

Vybory-958673

В Україні необхідно спочатку провести перепис населення, а вже потім вибори президента і парламенту.

Таку думку висловив Співголова ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ, прем'єр-міністр Опозиційного уряду Борис Колесніков в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Чому ми вибори проводимо в 2019 році, а перепис населення - в 2020-му? Чи не правильно було б спочатку провести перепис, а вже потім вибори. Інакше в 2020 році ми побачимо, що третини виборців просто не існує. Чи не викличе це питання, наскільки легітимні були вибори в 2019 році?» - зазначив опозиційний прем'єр.

Коментуючи перенесення голосування щодо призначення нових членів Центральної виборчої комісії, Борис Колесніков зазначив, що народні депутати просто не змогли домовитися з цього питання.

«Взагалі ЦВК - це чисто технічний орган. Він повинен визначити результати виборів. А перемога вирішується в кожному селі, районі, місті та області. ЦВК тільки підсумовує результат. Тому партіям потрібно не змагатися за кількість членів ЦВК, а змагатися в ідеях, в тому, як правильно проводити реформи», - додав Співголова ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ.

Борис Колесніков також припустив, що чинний склад парламенту, швидше за все, повністю допрацює до кінця своєї каденції.

«Швидше за все, цей парламент добуде всю каденцію. На сьогоднішній день юридичних причин для дострокових виборів немає. Та й з діючими законами жодні вибори ситуацію не змінять. Поки не буде серйозних конституційних змін, ніякі вибори до успіху не приведуть», - підкреслив Борис Колесніков.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках