Останні події:

Юрій Бойко: Неефективна робота парламенту стала візитною карткою нинішньої влади

VR

Про це лідер ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Бойко заявив під час спілкування з журналістами у кулуарах Верховної Ради у п’ятницю, 20 квітня.

Він підкреслив, що поточний пленарний тиждень був рекордним з антиефективності. «За весь тиждень в якості готового документу вийшов тільки один закон і одна постанова – про звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні. Перше і головне, влада і політики не мають права втручатися у справи церкви – це пряме порушення ст. 35 Конституції, та й піар на таких чутливих питаннях, як релігійні, ні до чого хорошого не приведе. Краще б вони зайнялися вирішенням економічних та соціальних питань», - зазначив опозиційний політик.

«Єдине позитивне, на що вони спромоглися за весь пленарний тиждень – це прийняти у першому читанні два законопроекти щодо підтримки чорнобильців. Перший стосувався грошової компенсації дітям, які мають право на безоплатне харчування. Другий надає право оформлення посвідчення потерпілого від Чорнобильської катастрофи людям, які станом на 1 січня 1993 року прожили на забруднених територіях не менше чотирьох років. Це невеликий, але все ж крок для того, щоб допомогти чорнобильцям», - підкреслив Юрій Бойко.

Парламентарій акцентував, що країна знаходиться у політичній кризі. «У парламенті відсутня коаліція, у влади немає можливості проводити реальні реформи, а не їх імітацію. До того ж сама Верховна Рада не користується довірою людей – їй довіряють лише 4% громадян. Все це – це візитна картка сьогоднішньої влади, а також свідчення політичної кризи в країні. А прийняття постанови про звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія – це початок передвиборчої президентської кампанії, яка, на жаль, почалася з релігійних, а не соціальних питань», - ще раз підкреслив Співголова фракції опозиціонерів.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках