Останні події:

Микола Скорик: Дії влади щодо церкви – це суміш лицемірства, порушення українського законодавства і передвиборчого піару

Tserkva-986

Про це заявив народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Микола Скорик в кулуарах Верховної Ради в п'ятницю, 20 квітня.

«Що стосується церкви, то я вважаю, що дії влади в цій сфері – це суміш цинізму, лицемірства, порушення чинного українського законодавства, української Конституції і передвиборчого піару. Ніякого відношення до вирішення державних питань її дії не мають і мати не можуть з однієї простої причини: у нас церква відділена від держави. До того ж, якщо ви подивитеся на тих політиків, які виступали з трибуни і говорили про церковні питання, то побачите, що це в основному навіть не православні люди. І як неправославні можуть радити, як жити православній церкві? Чому вони не радять, як іудеям жити, католикам, мусульманам, буддистам? Таке відчуття, що все вже переробили в країні, всі проблеми вирішили і залишилося тільки Президенту потурбуватися життям православної церкви. У нашій країні вже є Українська православна церква, яка є єдиною канонічною православною церквою в Україні, і якісь питання в цій сфері можуть вирішуватися тільки на основі думки її церковних ієрархів, – заявив Микола Скорик.

Коментуючи проблему з розподілом місць в Центральній виборчій комісії, опозиційний політик зазначив, що вважає цю ситуацію ще одним передвиборчим маневром влади. «ОПОЗИЦІЙНОМУ БЛОКУ за квотою належить два місця в складі ЦВК, але нам їх не дали. Квотний принцип, який був завжди покладений в основу формування цього органу, не виконується, балансу в складі ЦВК як не було, так і немає. Відбувається масштабна підготовка до спроби фальсифікації виборів, в першу чергу президентських. І те, що коаліція поки не голосувала за це питання, говорить лише про те, що вони просто не до кінця домовилися між собою. У цих торгах ми ніколи не брали участі. Нам цікаві тільки відкриті справедливі переговори, оскільки це дуже важливе питання, яке стосується всієї країни», – підкреслив народний депутат.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках