Юрій Бойко вимагає від міністра внутрішніх справ притягнути до відповідальності радикалів, які облили червоною фарбою пам’ятник Ватутіну та напали на ветеранів

Pamiatnyk Vatutinu-98454

13 квітня 2018 року у Києві, у Маріїнському парку, група радикалів перекрила підходи до пам’ятника Миколі Ватутіну, облила його червоною фарбою та напала на ветеранів та мирних громадян, які прийшли вшанувати пам'ять визволителя Києва від німецько-фашистських загарбників.

Співголова фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Бойко направив депутатський запит на ім’я міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з вимогою притягнути до відповідальності правопорушників.

У депутатському запиті зазначається, що група осіб почала відштовхувати від пам’ятника пенсіонерів, жінок, мирних громадян, виривати з їхніх рук квіти, ображати, бити та застосовувати проти них сльозогінний газ.

«Прикро, але зазначене відбувалось за присутності та при повній бездіяльності правоохоронців: їх вимоги припинити протиправні вчинки були недостатніми і не підкріплювались адекватними діями. Відсутність належного реагування правоохоронців лише підбурювала радикалів до більш активного прояву агресії», - підкреслив Юрій Бойко у своєму запиті.

Народний депутат зазначив, що відповідно до статті 296 Кримінального кодексу України дані дії радикалів караються позбавленням волі на строк від 2 до 5 років, відповідно до ст. 297 – обмеженням волі на строк від 4 до 5 років або позбавленням волі від 4 до 7 років.

«Враховуючи викладене вище, беручи до уваги суспільний резонанс та важкість скоєного правопорушення, на підставі статті 16 Закону України «Про статус народного депутата України» вимагаємо від Вас, шановний Арсене Борисовичу, взяти дану справу під особистий контроль, дати доручення щодо проведення її об’єктивного та неупередженого розслідування, встановлення та притягнення до відповідальності винних у скоєнні злочинів. Також вимагаємо провести перевірку дій правоохоронців, які не лише не забезпечили право громадян на проведення мирної акції, але й своєю бездіяльністю сприяли нагнітанню ситуації і наражали людей на небезпеку», - зазначається у запиті.

Про прийняті рішення та вжиті заходи Співголова фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ просить поінформувати у встановлений чинним законодавством термін.

Текст документа ТУТ. 




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках