Юрій Бойко: Всі заяви влади – популістичні та мають на меті лише втримати залишки їх рейтингу

VR

Про це заявив лідер ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Бойко в ефірі телеканалу «NewsOne», коментуючи заяву Президента України щодо можливого часткового розриву договору «Про дружбу» між Україною і Росією.

«Ми чули багато заяв від Президента України. Зокрема, коли він йшов до влади, то обіцяв за два тижні припинити війну, завершити АТО і повернути території. На жаль, цього не сталися. Так само і сьогодні, всі заяви, які лунають з боку президента та представників влади є популістичними і мають на меті тільки втримати якимось чином залишки їх рейтингу, тому що рівень довіри до них вкрай низький. Люди не вірять, що країна рухається в правильному напрямку, тому не буде ніякого практичного сенсу в цих заявах. Рівень економічних відносин з Російською Федерацією зростає. У нас 2,5 млн людей працюють в РФ, заробляють там гроші, щоб підтримувати сім’ї, які залишилися в Україні. Нашу державу неможливо взяти і поставити кудись між Францією і Бельгією. Наш сусід – це Росія, і нам необхідно якось з цим жити, вибудовувати стосунки», – сказав Юрій Бойко

На прохання журналістів розповів він і подробиці нападу радикалів на мирний захід біля пам’ятника Ватутіну в п’ятницю, 13 квітня. Лідер опозиціонерів наголосив, що в нього немає сумніву, що організації бойовиків-націоналістів, які скоїли цей злочин, покриваються владою. «Коли я вчора там з’явився, то побачив, що радикали спаплюжили пам’ятник, ображали і застосовували силу до літніх людей, жінок. І найголовніше, що все це відбувалося на очах у поліції, яка не втручался. І тільки тоді, коли ми почали розштовхувати цих «відморозків», щоб люди змогли пройти і покласти квіти до пам’ятника, а радикали застосували до нас сльозогінний газ, вона нарешті втрутился. Тобто на першому етапі, коли конфлікт можна було знищити в зародку, поліція абсолютно нічого не зробила, очевидно, виконуючи чийсь злочинний наказ. Я обов’язково зроблю депутатський запит і підніму це питання, тому що коли таке коїться серед білого дня на очах у людей і правоохоронних органів, причому вже далеко не в перший раз, то це свідчить про те, що країна хвора. ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК цього так не залишить», – підкреслив Юрій Бойко.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках