Останні події:
Порошенко пообіцяв гірським районам Прикарпаття медичні гелікоптери... | Родзинки Івано-Франківська: місто традиційної кухні і нетрадиційного театру... | У Коломийському районі 5-річна дитина отруїлася природнім газом... | Закликаю відкинути категоричність і тиск та об’єднати зусилля для спільного вирішення проблеми, – Гончарук про перекриття траси на Буковель... | Франківчанка Ольга Балтажи стала призеркою Чемпіонату світу з шашок (фото)... | Креатив та винахідливість: як у Франківську сто років тому проводили рекламні акції... | Франківська патрульна здобула дві перемоги на турнірі з ММА у Китаї та готується до поєдинку з росіянкою (фото)... | В Крихівцях освятили нову церкву (фото)... | На концерті DZIDZIO у Франківську хлопець освідчився коханій (фото)... | У мережі показали, як тренується елітний спецпідрозділ франківських патрульних (фоторепортаж)... |

Микола Скорик: Зрив переговорів в Нормандському форматі на Мюнхенській конференції з безпеки – поразка української дипломатії

UA-94857694

Після зриву переговорів в Нормандському форматі, надії на врегулювання кризи в Україні залишаються тільки на переговори в форматі Волкер-Сурков.

Про це заявив народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Микола Скорик, коментуючи підсумки Мюнхенської конференції з безпеки.

«Анонсувавши зустріч міністрів країн Нормандської четвірки, міністр закордонних справ Клімкін подав дуже обнадійливий сигнал для українського суспільства. Країна четвертий рік живе в очікуванні миру. Однак, переговори зірвалися, і ситуація в черговий раз опинилася в тупику. Надії залишилися тільки на переговори в форматі Волкер-Сурков, але в них представники української влади взагалі фактично не беруть участі», - зазначив Микола Скорик.

Skoryk

На думку опозиціонера, на сьогоднішній день українська влада так і не представила суспільству життєздатного плану з подолання кризи в Україні. Ні соціального, ні економічного, ні політичного. Вся її активність спрямована на перерозподіл бюджетних грошей і повноважень, популізм і активний піар на темі війни.

«Нинішня українська влада не в змозі забезпечити мирне врегулювання конфлікту. Вона може тільки створювати нові кризи. Досить тверезо оцінити результати нинішньої внутрішньої та зовнішньої політики і все стане ясно. І висновок тут напрошується тільки один, щоб вивести війну з Україною і почати відновлювати економіку, потрібні дострокові вибори», - підкреслив народний депутат.

За його словами, ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК - єдина політична сила в Україні, у якої є чітка та реальна програма відновлення миру в країні, соціально-економічного розвитку України та розуміння, як будувати відносини з сусідами.

«Мирний план опозиції, зокрема, передбачає: введення миротворців на лінію розмежування, припинення вогню та відведення озброєнь. Потім, виконання політичної частини угод, відновлення контролю над державним кордоном України, відновлення економічних та соціальних зв'язків з Донбасом, встановлення перехідної адміністрації на цих територіях. Надалі проведення виборів до органів місцевої влади за українськими законами та повноцінна реінтеграція Донбасу. Після перемоги на виборах цей план буде узгоджений з партнерами та реалізований на практиці. Ми забезпечимо мир і розвиток країни», - підкреслив Микола Скорик.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках