Юрій Бойко: В умовах падіння національної валюти втричі, продавати державне майно за безцінь – абсолютно неправильно

Boyko

Таку думку висловив лідер ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Бойко в ефірі телеканалу «NewsONE».

«Приватизація державних підприємств сьогодні не потрібна, більше того, вона є злочином проти держави та проти народу. Тому що в умовах, коли національна валюта впала втричі, продавати вітчизняне майно за безцінь, особливо це стосується великих підприємств, які можуть працювати самостійно, – абсолютно не правильно. ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК не голосував за цей закон, оскільки ми вважаємо неприйнятним підтримувати намагання влади продати державну власність, тобто те, що належить народу, і отримати при цьому копійки», – заявив Юрій Бойко.

Він зазначив, що проштовхуючи це рішення, влада виконує чергове розпорядження МВФ. «Нинішня влада повністю втратила довіру західних партнерів, міжнародних фінансових установ і тому вони намагаються керувати нею в ручному режимі. Це практично зовнішнє управління державою, це ганьба для наших громадян, для нас всіх, адже неможливо керувати діями нашої країни, сидячи десь у Вашингтоні і дивлячись на все це через океан. Тому перш за все нам потрібно відстоювати власні, національні інтереси, а найголовніше – підтримувати власний, реальний сектор економіки, тобто підприємства, бізнес і все те, що наповнює бюджет. Українська ж влада цього не робить, вона діє навпаки: величезні тарифи, величезні податки, постійні «візити» правоохоронних органів, шалена корупція, ну і кредити під 20% річних на додаток, тоді як на Заході вони під 2-3%. Все це в сумі призводить до того, що наша економіка і наша країна не розвиваються. Якщо ми вирішимо хоча б ці питання, то не буде потрібно бігати за МВФ і вимолювати в них кредити», – підкреслив Співголова фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ.

Опозиційний політик зазначив, що не дивлячись на спротив населення, влада буде робити все заради чергового траншу. «Ціна на газ буде підвищуватися поступово, тому що робити щось різко ця влада вже боїться. Наша фракція вважає, що тарифи, навпаки, мають бути зменшені. Немає жодного аргументу, щоб зараз підіймати тарифи для населення, адже навіть за сьогоднішніми цінами люди фактично не можуть платити. Вже не вистачає субсидій, а якщо ціни на газ піднімуться ще на 60%, як того вимагає МВФ, то 8,5 млн домогосподарств будуть потребувати пільг, а це не покриють жодні субсидії. Потурання таким вимогам МВФ – це хибний шлях, який може привести нас хіба що в економічну прірву. Тому ми виступаємо категорично проти цього», – резюмував Юрій Бойко.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках