Останні події:
У школах Франківська оголошено карантин до 26 лютого... | Почесні громадяни Івано-Франківська отримуватимуть щомісячну доплату (відео)... | Держпродспоживслужба без попередження перевірятиме, як харчуються франківські школярі (відео)... | Які чергові нововведення щодо надання субсидій приготувала прикарпатцям держава?... | Франківські волонтери шукають господарів для врятованої на Буковелі собаки (фото)... | Франківець просить владу заборонити в’їзд у місто дизельних поїздів... | Приклад для інших: франківські студенти вакцинувалися від дифтерії та правцю (ФОТО)... | Прикарпатський священик просить небайдужих допомогти вилікувати його сина... | У Старому Угриневі невідоми кинули “коктейль Молотова” до обійстя Бандери... | Ми хотіли висловити протест проти пропаганди ідеології ЛГБТ, – стало відомо, хто підпалив фасад франківського ресторану... |

Благодійний Фонд Бориса Колеснікова дав старт освітньому проекту «Залізничник 2018» з поїздкою переможців до Німеччини

poyizd 09879869

15 лютого у київському Державному університеті інфраструктури та технологій благодійний Фонд Бориса Колеснікова урочисто відкрив освітній конкурс для студентів транспортних спеціальностей «Залізничник 2018».

Поряд з іншими проектами Фонду - «Авіатор», «Агро», «Харчові технології», «Архітектор» і «Морська справа» - він покликаний повернути інтерес молоді до інженерних спеціальностей, дати їй стимул до розвитку в професії, виховати технічно грамотних молодих фахівців в Україні.

Президент благодійного Фонду Борис Колесніков привітав майбутніх конкурсантів зі стартом всеукраїнського конкурсу і підкреслив, що саме вони найближчим часом проведуть необхідні реформи транспортної сфери, зроблять ставку на вагонобудування, знайдуть інвестиції в розвиток інфраструктури України. «Наш конкурс створює додатковий стимул для того, щоб краще освоїти спеціальність і подивитися на сьогоднішні світові досягнення залізничного транспорту. Нехай не завтра наша країна зможе все це застосувати, але всі студенти, - а за ними майбутнє - повинні знати, що відбувається у глобальній транспортній сфері», - зазначив Борис Колесніков.

Організатори зазначають, що до конкурсу приєднаються ведучі транспортні та залізничні вузи України. До участі в проекті запрошуються учні цих закладів усіх курсів очної форми навчання. Проект пройде в два етапи. Конкурсантів очікують: комплексне тестування з технічних дисциплін, теорії та історії галузі (в березні), а також захист презентацій (у травні). Реєстрація в конкурсі відкрита на сайті Фонду до 26 березня включно.

Журі проекту «Залізничник 2018» очолив екс-начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопишин. До складу суддів конкурсу також увійшли: експерт в сфері транспорту Олександр Кава і директор департаменту інтегрованих транспортних систем «Siemens Україна» Дмитро Чорненький.

У вересні 30 переможців конкурсу відвідають найбільшу в світі залізничну виставку транспортної техніки і систем InnoTrans 2018 у Берліні. Там вони побачать модернізовані рухомі склади і новинки, виробники яких вже готуються здивувати світову громадськість.

«Про проект «Залізничник» почув вперше. Приємно здивований тим, що такі конкурси для студентів існують, і є люди, яким не все одно, в якому стані зараз знаходиться інфраструктура України і що з нею буде потім. Обов'язково візьму участь у проекті. Думаю, не буде труднощів пройти відбірковий етап на перевірку історії і теорії. Задаюся питанням, яку розробку або стратегію мені презентувати в фіналі. Це повинна бути фундаментальна праця, покликана поліпшити, розвинути залізничну сферу України», - розповів студент Державного університету інфраструктури та технологій Олександр Сидоренко.

Нагадаємо, благодійний Фонд Бориса Колеснікова реалізує проект «Залізничник» втретє. У 2014 і 2016 роках 50 переможців конкурсу відвідували виставку InnoTrans, знайомилися з останніми досягненнями світової транспортної галузі та послугами найбільших гравців ринку.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках