Останні події:
У школах Франківська оголошено карантин до 26 лютого... | Почесні громадяни Івано-Франківська отримуватимуть щомісячну доплату (відео)... | Держпродспоживслужба без попередження перевірятиме, як харчуються франківські школярі (відео)... | Які чергові нововведення щодо надання субсидій приготувала прикарпатцям держава?... | Франківські волонтери шукають господарів для врятованої на Буковелі собаки (фото)... | Франківець просить владу заборонити в’їзд у місто дизельних поїздів... | Приклад для інших: франківські студенти вакцинувалися від дифтерії та правцю (ФОТО)... | Прикарпатський священик просить небайдужих допомогти вилікувати його сина... | У Старому Угриневі невідоми кинули “коктейль Молотова” до обійстя Бандери... | Ми хотіли висловити протест проти пропаганди ідеології ЛГБТ, – стало відомо, хто підпалив фасад франківського ресторану... |

НАЗК погрожує скасовувати реєстрацію партій, якщо не буде звітів

NAZK-95867454

В Національному агентстві з питань запобігання корупції пропонують анулювати реєстрацію політичної партії за неподання вчасно звіту про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру.

Про це заявила голова НАЗК Наталія Корчак, передає прес-служба відомства. - пише Українська правда. 

"На сьогодні в Україні зареєстровано 352 політичні партії, проте звіти про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру надходять не від всіх. В середньому 80-100 партій перебувають поза політичним процесом, є партіями-невидимками", – розповіла вона.

За її словами, наразі необхідно вирішити проблему створених та зареєстрованих партій, які не здають звіти про майно, не провадять політичну діяльність і не несуть жодної відповідальності за неподання звітності.

Зазначається, що НАЗК пропонує додати до статті 24 "Анулювання реєстрації" Закону України "Про політичні партії в Україні" вимогу, відповідно до якої підставою для анулювання реєстраційного свідоцтва партії може бути неподання нею двічі протягом календарного року звіту про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру до НАЗК.

При цьому орган, який зареєстрував політичну партію, має звернутися до суду з поданням про анулювання реєстраційного свідоцтва.

У НАЗК також пояснили, що, відповідно до законодавства, політична партія щоквартально, не пізніше ніж на сороковий день після закінчення звітного кварталу, зобов’язана подати до НАЗК звіт про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового а також оприлюднювати такий звіт на своєму офіційному веб-сайті.

Раніше в НАЗК повідомляли, що підготували законопроект про внесення змін до ЗУ "Про політичні партії в Україні", у якому пропонує обмежити здійснення внесків на підтримку політичних партій.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках