Останні події:
У школах Франківська оголошено карантин до 26 лютого... | Почесні громадяни Івано-Франківська отримуватимуть щомісячну доплату (відео)... | Держпродспоживслужба без попередження перевірятиме, як харчуються франківські школярі (відео)... | Які чергові нововведення щодо надання субсидій приготувала прикарпатцям держава?... | Франківські волонтери шукають господарів для врятованої на Буковелі собаки (фото)... | Франківець просить владу заборонити в’їзд у місто дизельних поїздів... | Приклад для інших: франківські студенти вакцинувалися від дифтерії та правцю (ФОТО)... | Прикарпатський священик просить небайдужих допомогти вилікувати його сина... | У Старому Угриневі невідоми кинули “коктейль Молотова” до обійстя Бандери... | Ми хотіли висловити протест проти пропаганди ідеології ЛГБТ, – стало відомо, хто підпалив фасад франківського ресторану... |

Олександр Вілкул: Чиновники, які сьогодні, на тлі війни і зубожіння людей, «освоюють» мільярди на «ремонти доріг», відповідатимуть за кожну гривню з держбюджету

Remont-dorogi-76785785jpg

Співголова фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в парламенті Олександр Вілкул на своїй сторінці в Facebook прокоментував скандальне відео, яке набрало тисячі гнівних коментарів у соцмережах. На ньому видно, як 10 лютого 2018 року на дорозі Дрогобич-Самбір у Львівській області чиновники «освоюють» бюджетні гроші - дорожники кладуть асфальт прямо поверх льоду і снігу.

«Що негайно потрібно було б зробити в подібній ситуації? Якби я працював сьогодні в уряді, то обласні чиновники, балансоутримувач дороги, представники підрядної організації, яка робила ці роботи, не вийшли б з Кабміну до тих пір, поки не надали ясний і чіткий план вирішення проблеми. А деякі ще й поспілкувалися б з правоохоронцями», - сказав Олександр Вілкул.

«Хочу попередити про це і всіх тих чиновників Кабміну, які сьогодні, на тлі війни і зубожіння людей, освоюють десятки мільярдів гривень на «ремонти доріг». Нагадаю, за два попередні роки на «ремонт доріг» з бюджету було виділено майже сорок мільярдів гривень. А в 2018 році пан Гройсман та його команда планують витратити рекордні 47 мільярдів», - підкреслив політик.

Він зазначив, що відео «ремонту», який зняв користувач соцмережі - «склад злочину, наочне свідчення корупції і бездіяльності. Я вже мовчу про те, що поїздка по такій дорозі для кожного автомобіліста не просто небезпечна для життя, це ще й приниження людської гідності».

«Уже два роки прем'єр-міністр Володимир Гройсман розповідає, якими «якісними» стають українські дороги. Але варто виїхати за межі урядового кварталу Києва і стає очевидно: більшість доріг в Україні у жахливому стані. Комфортна і безпечна поїздка як і раніше можлива лише на тих трасах, які будувалися в Україні в період підготовки до Євро-2012, і рік-два після цього, коли вимоги до якості будівництва і ремонту доріг в Україні значно підвищилися», - резюмував Олександр Вілкул.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках