Останні події:

Захоплення медіа-холдингу «Вести» – ганебний акт влади для залякування журналістської спільноти

ZMI 9867409586045

Заява "Опозиційного блоку"

"Обшуки в редакції «Вістей» - це ганебний акт залякування журналістської спільноти. Дії влади спрямовані виключно на перешкоджання діяльності видання і не мають нічого спільного з правом та законністю.

Журналістам вкотре посилають сигнал: публікуєте критичні матеріали про діяльність влади - будьте готові до кримінальних справ, обшуків і переслідувань.

Не викликає сумнівів, що «візит» силовиків до редакції «Вістей» став наслідком опозиційної до влади позиції видання. Влада, як і в багатьох інших подібних випадках, вибрала шлях залякування і погроз. Силовики заблокували роботу медіа-холдингу «Вести», наступним кроком влади буде або його знищення, або банальний «віджимання».

Корумпована влада, розуміючи, що дуже скоро доведеться відповідати за те, що було зроблено за останні чотири роки, розгорнула справжню війну проти неугодних їй ЗМІ, не гребуючи при цьому нічим.

Через політичне переслідування недавно був змушений покинути Україну головний редактор інтернет-видання «Страна» Ігор Гужва. Залишається нерозслідуваними резонансні злочини проти журналістів. Не притягнуті до відповідальності вбивці Олеся Бузини і Павла Шеремета, палії офісу телеканалу «Інтер». Правоохоронці повинні займатися розкриттям цих злочинів, а не атакувати редакції ЗМІ.

ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК заявляє: те, що сьогодні відбувається в Україні - це фактично відмова від демократичного шляху розвитку. Країна перетворюється на авторитарну державу, де про свободу слова можна буде забути.

Ми звертаємося до посольств та представництв іноземних держав та міжнародних організацій із закликом захистити видання «Вести» і його журналістський колектив.

Ми заявляємо, що будемо боротися за права кожного журналіста. Ми не дозволимо знищити верховенство права і свободу слова в Україні". - йдеться у заяві. 




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках